Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!

Quoted post

Gost

#527 Re: Re: Re:

2011-12-13 22:45

#526: Терминатор - Re: Re:

Da u pravu si treba ispostovati ljude koji se plase i treba voditi pse van decijih igralista ,sve se to slazem sa tobom.Ako drzis zivotinju treba joj onda pokloniti paznju ,a ne muciti je. A li isto tako ne treba napadati vlasnike koji idu svojim putem i koji postuju sve to sto si naveo . Treba malo biti pristojan i onaj ko ima psa i onaj ko nema kao sto ti rece KOMPROMIS treba da postoji .Deca i jesu nase blago i ona trebaju da budu broj 1 . Znas ja mislim ko nema kulturu zivljenja , taj ne zna da vaspita ni dete a kamoli psa ,jer pas je onakav kakvim ga vlasnik odgoji i mislim da svak slobodno treba da kaze svoje misljenje bez vredjanja .

Odgovori

Терминатор

#528 Re: Re: Re: Re:

2011-12-13 23:10:25

#527: - Re: Re: Re:  

Па управо у култури и јесте проблем, а културно понашање овде је могуће само ако има санкција. И по томе нисмо никакав изузетак, и други су се научили култури кад су добили по џепу.

Да оставим по страни социолошке феномене, отуђеност и остале факторе који су довели по пораста броја паса у урбаним срединама, и код нас и на Западу, чињеница је да се у тој области мора завести ред, хтео неко да призна то или не, хтео неко то да види или не, личимо на дивљи запад, и то не само у томе. То што ће неко да нађе оправдање типа "нека се прво среде друге ствари" ништа не значи, не може се мањи проблем правдати већим, проблем постоји и треба га решавати, како већи тако и мањи.

Мени се нпр. свидела идеја о парковима за псе, тј. ограђеним површинама где могу да се пуштају, али колико сам видео, власници паса се угл. мрште на то, и очекују да ће се њихово понашање где пуштају псе без контроле свуда и на сваком кораку, да ће се то толерисати и даље и да ће им се гледати кроз прсте.

Затим, колико ја знам, такса за поседовање пса није српски изум, можда је српски изум такса за опасне псе, али то ће се вероватно проширити на све псе. Право је питање за шта ће те паре бити употребљене, нажалост, вероватно ће отићи на погрешну страну, а те паре би требало искористити да се од њих праве и одржавају површине за псе, да се од њих хране пси по азилима итд, јер нема логике да локална самоуправа плаћа држање животиња које на овај или онај начин потичу управо од оних који држе псе.

Али најлакше је рећи мене не занима ништа, ја ћу да радим како сам ја замислио,  не занима ме нико и ништа осим мог пса, пуштаћу га где ја хоћу и кад ја хоћу, таксу нећу да платим, кад ми досади пустићу га и на улицу, државе ионако нема, а и ако нешто покуша у старту ћу да је зајебем. Е управо због таквог менталитета смо довде и дошли.