POTPISI STUDENATA PO STAROM PROGRAMU KOJIMA JE POTREBNO PRODUŽENJE STUDIRANJA

Quoted post

Gost

#2153 Re:

2016-05-06 19:26

#2152: -  

Problem je sto  pojedini studijski programi ne mogu da se usklade po Bolonji, jer ne postoje toliko srodni smerovi. I to  u tom slucaju znaci studiranje ispocetka, sa eventualno priznanjem par ispita tri do pet, a ostalih recimo 20 ili 30 polozenih ispita, kao i  (kolokvijuma i napisanih seminarskih radova) nista ne znaci, to je u tom slucaju ponisteno. I to je velika nepravda, finansijsko ostecenje i degradacija samog rada i licnosti. Sada se otvara pitanje, da li se to radi iz razloga da bi se duplo platilo i napunio budžet, a svakako se plaća,  ili da bi se u društvu smanjio broj viskoobrazovanih, ali onda se tek stvara dodatni problem, ljudi koji više nemaju nijedan motiv, pa makar i studiranje, tražiće zaposlenje, a šta onda, pod ovim uslovima u kojima je država? Ne znam da li ima pravne osnove za ukidanje prava starim studentima za završetak studiranja pod uslovima kada  su upisali?

Odgovori

Gost

#2154 Re: Re:

2016-05-06 19:33:16

#2153: - Re:  

Ja se nadam i ocekujem da ce do produzenja doci! Cak i ne sumnjam u to! Ali mi nisu jasne kolege koje u ovom trenutku uzmu pa lupetaju kako se isti ispiti nece priznavati. Nema tu nikakvog "uskladjivanja". Ako nas prebace na bolonju , sve sto je ekvivalentno se priznaje. Sve sto je novo se dodaje. I tu je kraj price! 

E sad , ne mozete vi da imate polozenu hemiju , a da trazite da vam se na konto toga prizna muzicko. 

Naravno , ukoliko nam to urade , nepravda je ogromna! I ne smemo to da dozvolimo!

Gost

#2156 Re: Re:

2016-05-06 19:57:53

#2153: - Re:  

Ne kontam, sta znaci srodni smerovi...npr ako sam studirala ekonomiju nastavljam ekonomiju po bolonji , neci se upisivati na pedagogiju...to bi onda znacilo...izbacujemo Vas sa fakulteta, ne mozete nastaviti to sto ste studirtali nego morate nesto drugo...kakva je to glupost? Sa druge strane, ovde ima ljudi koji su zaglavljheni na jednom ili dva ispita gde je prolaznost uzasna...licno mi se desavalo..da polazem ispit i da tog roka niko ne polozi??? da li je moguce da niko ne zna bar za sest...dajte molim Vas..