POTPISI STUDENATA PO STAROM PROGRAMU KOJIMA JE POTREBNO PRODUŽENJE STUDIRANJA

Quoted post

Gost

#2156 Re: Re:

2016-05-06 19:57

#2153: - Re:  

Ne kontam, sta znaci srodni smerovi...npr ako sam studirala ekonomiju nastavljam ekonomiju po bolonji , neci se upisivati na pedagogiju...to bi onda znacilo...izbacujemo Vas sa fakulteta, ne mozete nastaviti to sto ste studirtali nego morate nesto drugo...kakva je to glupost? Sa druge strane, ovde ima ljudi koji su zaglavljheni na jednom ili dva ispita gde je prolaznost uzasna...licno mi se desavalo..da polazem ispit i da tog roka niko ne polozi??? da li je moguce da niko ne zna bar za sest...dajte molim Vas..

Odgovori

Gost

#2164 Re: Re: Re:

2016-05-07 12:08:39

#2156: - Re: Re:  

Ja sam na ekonomiji na smeru Marketing menadzment, a po Bolonji taj smer je podeljen na Marketing i na Menadzment. Tako su mi i ispiti podeljeni, i dodati neki drugi. Te po prelasku na Bolonju cu morati da odaberem jedan od ta 2 smera i shodno tome dobiti/izgubiti predmete. U sustini ne znam kako taj proces ide, niti se usudjujem da pitam tamo nekog jer se nadam da ce ova akcija biti uspesna i da mi ta informacija nece ni trebati. Ali to jeste velik problem, kako da se prebacis na novi sistem kad nema tvog smera? Ne znam kako je na drugim fakultetima ali tako je na Ekonomskom u NS-u.

Gost

#2173 Re: Re: Re:

2016-05-07 17:12:53

#2156: - Re: Re:  

Slican studijski smer sa ekonomijom znaci  slican program, u zavisnosti od programa koji je upisao student, prve dve godine studijski programi su isti (opsti), a na trecoj se opredeljuje za odredjenu oblast. Tako da, ko je stao na drugoj ili prvoj godini ne moze vise da studira ekonomiju, moze da upise neki drugi fakultet, ko je na trecoj i cetvrtoj, prebacuje se na slican studijski program u skladu sa  programom koji je pohadjao, ima devet oblasti. Medjutim, postoje situacije gde nema ni ovakvih transfera, vec dolazi do ponistavanja kompletnog studiranja, jer neki programi nemaju toliko slicne studijske programe i to je orgoman problem, u ovoj grupi su ucitelji najugrozeniji, nema slicnog studijskog programa, smera, zatim  defektolozi, pedagozi, psiholozi neki na trecoj neki na cetvrtoj godini usmeraju se za odredjenu oblast. Bolonja ne moze nikako biti resenje za studente upisane po starom sistemu, ona  oduzima brojna prava, a negde i skoro potpuna i to ne moze biti ni zakonski opravdano.