Peticija za ukidanje veronauke u skolama

Quoted post

Gost

2011-09-30 17:40

Hahahahaha...ja se moram nasmejati posle svega sto sam ovde procitala. Ja ne mogu da verujem sta vi ovde pisete. Ovo ko je smislio na casu veronauke nikad nije ni bio ili je ateista. Otkad je lose da deca nauce nesto o Isusu Hristu, Svetom Jovanu, Svetom Savi, Svetom Vasiliju...o zaduzbinama (za koji se nas narod vekovima borio da ih ocuva), o nasim obicajima, molitvama (Oce nas), o 10 Bozijih zapovesti,pa i o drugim religijama...I kako to moze da bude lose, da zaglupljuje ili da siri mrznju, pa to je van svake pameti. A to sto mi moramo da znamo sve o Americi i ko je Obami bio deda i pradeda, a sto oni ne znaju ni da postojimo, a kamoli gde se nalazimo. Pa valjda prvo treba da naucim o sebi i svom narodu. I kad vec pricate o Ustavu, pa je li znate uopste i ko je doneo prvi Ustav (Sveti Sava)... I izmedju ostalog deca mogu da biraju da li ce pohadjati casove iz veronauke ili ne, i deca uopste nisu maloumna da ne znaju sta hoce, njima je do prvog razreda karakter vec odavno oformljen i dobro znaju sta hoce a sta ne, a tu su naravno i roditelji da ih posavetuju i objasne, a da ne pricam o tinejdzerima. Eto to je moje misljenje, i naravno svako ima pravo na svoje i postujem to, a ako je nekom zasmetalo ono hahaha...na pocetku, ja se izvinjavam, ali meni je stvarno bilo smesno da nekom moze da zasmeta veronauka, gde ih izmedju ostalog uce nekim moralnim vrednostima, ljubavi, strpljenju, oprastanju...

Odgovori

Gost

#333 Re:

2011-10-01 14:07:41

#330: -

Religija nije popravila covecanstvo.Naprotiv u ime religije pocinjeni su najveci genocidi kroz istoriju.Sadasnji papa ce biti priveden medjunarodnom sudu zbog prikrivanja pedofilije medju svestenstvom.A moguce da ce i to zabasuriti.Isus je bio propovednik,ali danasnji sledbenici,nazovi sledbenici,nemaju nista sa njegovim izvornim naukom.Svijetom vlada novac i profitl.Najveci nazovi vernici su halapljive i grabezljive osobe.Ili kako je u Bibliji zapisano:lakse je kamilu provuci kroz iglene usi,nego se bogati odreci blaga.Milisav