POTPISI STUDENATA PO STAROM PROGRAMU KOJIMA JE POTREBNO PRODUŽENJE STUDIRANJA

Quoted post

Gost

2015-12-23 17:25

Sa mejlom definitivno nesto nije u redu.Ja sam potpisala proslu peticiju,ali mi onaj prvi mejl uopste nije stigao,tek ovaj drugi! Nisam imala pojma da je peticija opet pokrenuta! Sta moze da bude u pitanju,zasto ne stizu saopstenja koja salju pokretaci,odnosno ne stizu svima?? To bi trebalo regulisati ako je ikako moguce i obavestiti opet sve.

A ne razumem ni eventualno kolebanje,potpisati ili ne.Ja se ni sekund nisam dvoumila,a imam jos 2 ispita.I zbog sebe,a i zelim da pruzim podrsku svim kolegama.Jer ovo sto nama rade,ovo je krsenje svih prava! Potpis na peticiji nikako ne moze biti zloupotrebljen.Mozda vam produzetak nece ni zatrebati ali budite solidarni,znate kakav je nas sistem bio!!! A kako studiraju bolonjci! Zavrsavaju fakultet malte ne kao srednju skolu! Na ispitima,na kojima sam prisustvovala desi se da elementarne stavri ne znaju i da poloze! A nas su obarali zbog nebuloza,knjige po hiljadu strana,bahati profesori kod kojih smo po 10 puta polagali i plakali od srece zbog 6 koju nam nekako udele na kraju!!! A danas pljuste desetke ko kisa...bila sam na ispitima,po bolonji svako moze da polozi,samo ako se malo potrudi.Mi nismo mogli,pa po godinu dana smo spremali jedan ispit!!! II sva ta muka,sve te godine,potrosena mladost i ogromna sredstva,ogromne pare...sve da nam uzmu!!!
Da neko odluci da nam nista ne vazi,da oni odluce...Ustavni sud,sud u Strazburu,ulica..sve! Racunajte na to da se necemo predati! Necete nam oteti ispite za koje smo se toliko mucili i isterati nas sa fakulteta!!!

Racunajte na to,gospodo da nas ima mnogo i da ne damo ono sto je nase! Racunajte da cemo se boriti na sve nacine!

Odgovori

Gost

#260 Re:

2015-12-24 10:32:54

#251: -  

Ja sam upisala skolske 2006/2007. Trebala je da tada krene bolonja, ali se odustalo. Upisala sam po starom programu.

Predavanja su u 1. i 2. godini manje vise i bila odrzana, ali 3 i 4 gde je gomila teskih ispita je samo odrzana na papiru. Znam da su sva moguca predavanja na jednoj od tih godina bila u jednom danu, a ostalim danima nista, jer su tog dana dolazili profesori na fakultetu.

Sto je najgore nije postojala mogucnost obnove godine, MORALI smo da odslusamo sve.

I zavsise se predavanja, ostadosmo tako. kako su godine odmicale sve je bilo teze i teze, odes na ispit, gradivo promenjeno, bolonjcima jedno tebi drugo, za njih vazi, za tebe ne vazi. Svaki ispit sam mesecima spremala, jedan sam 2 godine polagala, posto kod te profesorke niko nije ni polagao, posto su uzimali uslovno 6.

Ja sam svaki svoj ispit temeljno spremala, mucila se, i ostalo jos malo do kraja. Ali vrlo moguce da necu stici do oktobra 2016. 

Meni je vec dovoljno velika kazna sto sam fax toliko oduzila, sto se nisam snasla (kao i 80% nas na mom smeru-vise govori o faxu nego o nama), sad mi jos samo ovo treba