Peticija za ukidanje veronauke u skolama

Quoted post

Nikola Jovanovic

#160 Re: Re: Re: глупава петиција

2011-09-08 12:53

#151: Боки - Re: Re: глупава петиција 

Hahaha... Ti si ovde napisao "Glupava peticija" i svakodnevno pises postove i postove, a imas obraza da govoris o nekoj kulturi u dijalogu? Kako te bre nije sramota? Prvo, to sto radis je vrlo nehriscanski. Umesto da se molis za spasenje nase duse, sto bi jedan dobar hriscanin uradio, ti si dosao ovamo da popujes. Licemerje tipicno za vas vernike.

Jeste, prvo kazes da roditelji biraju, a onda da svako bira sam za sebe. Kontradiktoran si. Zamisli, u Srbiji postoje i druge veroispovesti. Video sam udzbenik. Nije to teorija religije nego indoktrinacija i vredjanje svakog ko je ateist.

Sto se tice toga da fasizam nema osnove u religiji, bas bih voleo da cujem tvoje misljenje o tome kad Alojzije Stepinac postane svetac. Toliko genocida svetskih razmera izvrseno pod patronatom religija, toliko naroda istrebljeno, toliko bogatstava poharano, a ti tu relativizujes. Mnoge ideje su zloupotrebljene, ali nijedna kao ova a ona je dobrano starija od Hrista.

Sto se Amfilohija tice, procitaj njegov govor na grobu recimo Djindjica ili Danila Kisa, pa uporedi sa onim koji je izrekao na grobu majke Ratka Mladica, ratnog zlocinca. Nebo i zemlja. Doduse, slazem se, u poredjenju sa onim sto je Inokentije govorio kad je Aleksandar Obrenovic ubijen ovo zaista jeste veliki napredak.

I jeste, ja nisam zasluzio takvog lidera, nego si ga TI zasluzio. Mislim, deklarisani ateista i surovo pragmatican covek. Meni je to sasvim dovoljno da razumem njegove namere.

Pre 500 godina ovaj razgovor bi se vodio tako sto bi ti tvrdio da je Zemlja ravna ploca. Pa mi reci kako se to crkva promenila od tada a sve vreme tvrdi da nije i da je uvek bila u pravu. Pre 500 godina bi me spalili na lomaci ako kazem da nema dokaza da bog postoji. I, dozvoli, ja NE VERUJEM u evoluciju. Napravio si gresku u koracima jer ne umes da razmisljas svojom glavom. Tu nema sta da se veruje. Ja sledim cinjenicno stanje i dokaze. Ti i drugi vernici ste ti koji VERUJU u bajke i svoje verovanje namecu onima koji imaju dovoljnu samosvest o svetu da odbiju da prihvate takve gluposti. Koncept verovanja ne postoji kod ateista.

Hvala jos jednom sto doprinosis kulturi dijaloga svojim komentarima naslovljenim sa "Glupa peticija". Lecenje frustracija necu da spominjem. To vi hriscani radite. Verovatno je i Isus tako nesto govorio dok su ga zakivali na krst. Nesto tipa: "Gledaj ih, oce, sta rade, frustrirana stoka." Doduse, ostavljam prostor da si ti veci hriscanin od Isusa. Za svaki slucaj. Jbg, kad nemas dostojanstva da se potpises imenom i prezimenom vec nekakvim nadimcima. Od koga li se krijes kad "bog sve vidi".

Odgovori

Боки

#161 Re: Re: Re: Re: глупава петиција

2011-09-08 13:48:04

#160: Nikola Jovanovic - Re: Re: Re: глупава петиција

Никола,

Можда не би било лоше да прочиташ и оно што си сам написао :) а, наравно, и оно што пишу други.

Више се не сећаш ко је први поменуо ВЕРУ У ЕВОЛУЦИЈУ (то си био ти).

И, да, наравно, у Србији заиста постоје и друге вероисповести које ја ничим нисам дискриминисао него управо ти који би им нешто ускраћивао. Ја мислим да им треба дати право на веронауку, као што и атеистима треба дати право да је они не похађају.

Да ниси толико индоктриниран и да си мало образованији знао би и да није Црква некада давно тврдила да је Земља равна плоча него управо научници (и није им за замерити, наука се развијала).

Но добро, ако ћеш већ овде да сикћеш на људе који те ни на шта не терају, а којима би ти нешто ограничавао и тако лечио своје фрустрације, слободно.

Ја ти не могу објаснити ако је теби испран мозак.

Паметном човеку и комарац музика ;)