Peticija za ukidanje veronauke u skolama

Quoted post

Reč razuma

#157 ...

2011-09-08 12:06

Ništa neće biti od ukidanja veronauke, pomirite se sa tim. Ne samo da ne treba ukinuti veronauku, već treba uvesti obavezne molitve i pokrštavanje kao jedan od uslova za upis u školu. Pa ako nećeš da prihvatiš Isusa kao spasitelja, onda možeš slobodno da ideš u neku ateističku državu, jer ovde nisi potreban. Žao mi je, ali tako je. Videli smo da se svaka ateistička vladavina završavala najgorim pokoljem, ovde toga više neće biti, tako da ateisti više niste potrebni, slobodno možete da idete.

Odgovori

Gost

#169 Re: ...

2011-09-08 14:56:55

#157: Reč razuma - ...

Kad kažeš ateističku državu na koju misliš? Na USA koja je posle Irana najreligioznija? (otud i onoliko degeneracije u njihovom društvu)

Kad kažeš ateistička vladavina na koju misliš? Na Treći Rajh? Verovatno si zanemario katoličku crkvu pod čijim pokroviteljstvom se radio progon jevreja i koja je kasnije spašavala naciste. I zašto bi oni spašavali ateiste?

Dakle, dobro je nama sa našim razumom, a ti za sebe i za svoju decu imaj svoj razum.

Mi ovom peticijom tražimo da samo ovo što stoji u prethodnoj rečenici. Ne želimo da se izdvaja iz budžeta za pseudonauku. Ne želimo da religijske organizacije ne plaćaju pdv, nasuprot čemu se recimo za pelene plaća pdv. Vi možete da plaćate svoje popove koliko god želite, da zidate crkve (kad platite dažbine i materijal naravno), osveštavate stanove (pod uslovom da vam vodica ne curi komšji u stan), učite svoju decu (žao mi ih je ali vaša su; uvek su dobrodošla u racionalni svet) izvodite koje god želite religijske obrede (ako su u okviru zakona), možete i stanističke obrede što se nas tiče ili bilo koje druge religije (u osnovi to je sve isto)...

ALI problem nastaje SAMO kad nas i našu decu terate na to vaše, i pri tom koristite zajedničke pare.

To je svrha ove peticije - pošteno svakome njegovo. I shvatite već jednom - ja vas ne nagovaram ni na šta, samo ne dozvaljavam ni vi mene.