Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

PMF NIS - uvek problem

#5202 pmf nis geograf

2014-09-23 04:56

sta je sa pmf-om? ja sam upisala 2006.  nije nam receno da smo "probna bolonja", mi smo studirali po starom programu. na sajtu fakulteta stoji sledece http://www.pmf.ni.ac.rs/pmf/vesti/produzenje_roka.pdf 

molim vas recite mi da li je moguce da nas ipak predju i da za nas nece vaziti produzetak?

toliko sam se radovala kad sam cula vesti a sad... ne znam sta da mislim.

Odgovori

Gost

#5203 Re: pmf nis geograf

2014-09-23 15:01:42

#5202: PMF NIS - uvek problem - pmf nis geograf 

od kada je to obavestenje, tj. od kada stoji?

Gost

#5204 Re: pmf nis geograf

2014-09-23 15:12:24

sve sto mogu da kazem jeste da je vest stara, recimo, 100% je da je vest, sa sve pdf dokumentom 'lezala' 06.decembra prosle godine

Треће око

#5220 Re: pmf nis geograf

2014-11-26 22:11:25

Не постоји ''пробна'' Болоња и ''непробна'' Болоња! Болоња је кренула 2005. године од септембра и ти си по Болоњи. Немој писати глупости. Наравно факултети су манипулисали са Вама и Вашим статусима али имали сте сва права и органе студената легално изабране који су Вас заступали и требали су да Вам саопште истину и заштите Ваше инересе.

Истина је да професори нису предавања и уџбенике прилагодили одмах од 2005. године Болоњи, али то је било за санкцију од стране Декана, инспекција и акредитационих тела као и других државних органа. Ви сте били млади и неупућени и нисте реаговали, сада је то питање практично ''застарело'' и више Вам нико не може помоћи.

Све си побркала, јер факат је да си студирала по старом програму али по НОВОМ ЗАКОНУ. Твој програм из 2006. године јесте стари у односу на програме до данас. Није битан програм, него ЗАКОН по ком си студирала. Програм је битан једино у смислу да ли ће ти можда неке нове испите додати или не, због промена које су настале у наставним плановима. Закон је битан јер ти по закону из 2005. завршаваш СНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ (1. степен) а по закону пре 2005. завршаваш ОСНОВНЕ СТДИЈЕ које су у рангу садашњег мастера (2. степен).

Ипак си некакав интелектуалац и немој да постављаш тако глупава питања јер ваљда си свесна да си студирала по Болоњи. Лепо ти пише да сви који су студирали по Болоњи поднесу захтев и биће продужен рок студирања а ти си та.