BEZ POLAGANJA MALE MATURE ZA OSMAKE 2014.

Quoted post

TEODORA

#1255 PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI!

2014-05-21 15:54

OVAKOO... DA POCNEM PRVO OD TOGA STO JE UVEDEN 3. TEST (KOMBINOVANI TEST). TO JE PREVISE, CAK I SRPSKI I MATEMATIKA SU BILI MNOGO A SAD JOS I TAJ 3. KOMBINOVANI TEST? AKO VEC SMATRAJU DA SMO MI DECA, DA NE SMEMO OVO, DA NE SMEMO ONO, ZASTO MORAMO DA POLAZEMO NESTO STO CAK NI VECINI NASTAVNIKA NIJE JASNO? A ZASTO NIJE JASNO? ZBOG TOGA STO SU PITANJA DVOSMISLENA, PREVISE SE TRAZI. BILO JE PITANJE TIPA "DAT JE TEKST IZ NEKE PESME I SAD MI TREBA DA ODREDIMO KO GOVORI TAJ TEKST. JA SAM NAPISALA DA JE TO BIO AUTOR TEKSTA, NARAVNO, NIJE BILO TACNO, A PRIZNAVALO SE AKO SE ZAOKRUZI "NEIMENOVANI LIK" ILI NEKO IME KOJE NIJE NI POMENUTO U ZADATKU KAO NI U TEKSTU." TO JE DRUGO. I TRECE, ZASTO (AKO) TA DECA IZ OBRENOVCA, KRUPNJA ITD. NE POLAZU, ZASTO BISMO MI POLAGALI? JER AKO ONI NE POLAZU A MI POLAZEMO, TO BI BILO KAO DA POLA SRBIJE POLAZE, A POLA NE. I AKO ONI NE POLAZU A MI DA, ONDA CE ONI IMATI MANJE SANSE DA UPISU DOBRU (ZELJENU) SKOLU. STO OPET NE BI BILO PRAVEDNO NI ZA NJIH, A NI ZA NAS. JA MISLIM (A VEROVATNO I OSTATAK SRBIJE I OKOLNIH ZEMALJA) DA PRIJEMNI TREBA DA BUDE UKINUT, I DA SE SMANJE KRITERIJUMI ZA UPISIVANJE SKOLA. TOLIKO OD MENE, ZNAM DA JE P R E O P S I R N O ALI SAM MORALA DA KAZEM OVO.

Odgovori

Nikola A.

#1257 Re: PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI

2014-05-21 15:57:02

Anonymous

#1260 Re: PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI

2014-05-21 15:59:20

Anonymous

#1266 Re: PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI

2014-05-21 16:03:08

#1255: TEODORA - PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI!

Prvo me je mrzelo da citam ali sam ipak sve procitao i nisam zazalio. U pravu si trebalo bi da ima vise takvih kao sto si ti ;)

a.

#1270 Re: PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI

2014-05-21 16:06:11

Gost

#1271 Re: PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI

2014-05-21 16:06:18

#1255: TEODORA - PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI!

Potpuno se slazem! Zalosno je samo sto ovaj tekst nece doci do onih koji treba da ga procitaju-do ministarstva

Gost

#1306 Re: PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI

2014-05-21 16:34:15

jasna

#1316 Re: PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI

2014-05-21 16:41:58

Niste uopste preopsirni cemu dvosmislena zbunjujuca pitanja, pa zar nastavnici nisu merodavni u ocenjivanju,dok sacekamo konacne rezultate ode to do jula meseca a mi cemo doziveti i srcane i mozdane udare na sve ove nedace koje su nas zadesile. Treba neko da skoluje ovu nasu decu a mi moramo ostati citavi da to ispunimo

PROCITAJTE

#1328 Re: PROCITAJTE CEO TEKST, JESTE PODUZI, ALI MISLIM DA SAM U PRAVU I DA NISAM JEDINA KOJA OVAKO MISLI

2014-05-21 16:48:27

Slazem se. Prosle godine nisu nista polagali,a ove godine cak tri predmeta. Koliko ja znam,na fakultetu traze samo dva predmeta za prijem,a od osmaka sedam predmeta. To je previse. Obrazovanje ce nam bas zbog toga biti ravno nuli. Predlazu nam da novac koji smo dali za matursko vece damo u humanitarne svrhe,a zasto oni ne bi dali novac koji bi potrosili za stampanje tih testova. Drzave clanice EU nemaju zavrsni ispit,pa im je obrazovanje bolje od naseg.LJUDI GLASAJTE!!!