BEZ POLAGANJA MALE MATURE ZA OSMAKE 2014.

Quoted post

Gimnazijalka

#555 Preterujete

2014-05-19 09:58

Da, razumem, svi razumemo. Ljudima su skidani krovovi nad glavama i sada cela generacija treba da se slobodi prijemnog.
Ne.
To je pogresno, kao sto su neki napisali cisto iskoriscavanje situacije. Odloziti testove je uredu, zaboga pa mala matura se polaze decenijama. Mislite da mi prosle godine nismo pokusavali da odlozimo ili ukinemo testove raznim peticijama po raznim sajtovima? Naravno da jesmo! Jako je ruzno, cak i nehumano korstiti ovakvu situaciju, pokazujete se kao licemerni djaci. Pokazite sada sve vase radi uspeha poklonjene petice! U srednjoj skoli, koja vas ceka uskoro nece biti toga. Nece biti onog ,,'Ajde evo ti petica, da ti ne kvarim prosek.'' Nisu bitne ocene, nego znanje koje nosite jer ce vam to napraviti buduce profesije. To sto nama nisu racunali rezultati bodovima, zbog onih kupljenih testova je puka slicajnost, koja se nece ponoviti u skorijoj buducnosti. I nemojte se izvlaciti sa ,,jos smo osnovci, mi smo deca''. Vi treba da vodite ovu drzavu za deset godina, u zivotu nije sve fer, morate da se borite kako za sebe tako i za druge i da sazrite, gledajte situaciju ne samo iz vaseg ugla. Vasi jadni roditelji su verovatno mesecima odvajali od plate ili usta da vas spreme po kojekakvim privatnim casovima i skolicama za ovaj test, pokazite postovanje prema njima, nastavnicima i svima kojima ste VI prioritet, vi i vasa sigurna buducnost.

Odgovori

Gost

#569 Re: NE SVADJAJTE SE NEGO POMOZITE OVIM NEDUZNIM LJUDIMA

2014-05-19 10:13:30

#555: Gimnazijalka - Preterujete

Slusaj,ti si polagala prijemni i prpremala si samo dva predmeta. Zasto celo ovo skolovanje traje 8 godina ako mi '99 generacija moramo celo to gradivo ponovo da ucimo za dva meseca i jos pored svega toga da se pripremamo za redovnu nastavu? Razmisli ponovo da li je ovo koriscenje situacije ili pravilno razmisljanje nekih ljudi. Pored toga sto pola knjiga nemamo i sto je tesko pripremiti pet dodatnih predmeta ova deca su izgubila domove a neki cak i celu porodicu. Njima nije u glavi kako ce polagati prijemni vec kako da prezive . ZATO  SE NEMOJTE SVADJATI OKO TOGA DA LI JE PRAVEDNO  IMATI OVAJ PRIJEMNI ILI TAKOZVANU MALU MATURU VEC SE POTRUDITE DA POMOGNETE OVIM LJUDIMA U OVAKVOJ SITUACIJI. Neki su se zarad njihovih zivota odrekli mature koju su tako dugo cekali. SVE I DA NE PRIHVATE  OVU PETICIJU MORAMO   DA NJIH SPASEMO DODADTNIH MUKA  Toliko od mene. Hvala ako ste procitali :)

Gost

#817 Re: Preterujete

2014-05-19 17:56:17

#555: Gimnazijalka - Preterujete

da nisi i ti bila medu mnogobrojnim vukovcima koja je upisala 3 bg,a dosla iz ko zna koje skole...