Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu
Quoted post
Gost |
#4106 Re: Re:2014-03-30 12:55Ovo licitiranje brojem ispita i to da ce vecini ostati dva, tri zaista nije korektno, niti bilo ko od vas moze da zna koliko je ostalo ispita svakom od 20000 studenata na koje se ova izmena zakona odnosi. I ja ucim, ali ne po ceo dan svaki dan jer imam mnogo drugih obaveza, ali opet dajem sve od sebe. Ostalo mi je dosta ispita koje bih sa produzetkom roka mogla da zavrsim i diplomski koji se i na mom fakultetu radi vise meseci. Nemojte da ovakvim licitiranjem dodje do toga da nas trijaziraju pa kome je ostalo 10 moze da se oprosti od studija iako ima npr visok prosek i dobar je student, a oni kojima je ostalo dva, tri i diplomski da se samo njima dozvoli produzenje. Ovo sve citaju i oni koji odlucuju o tome. Niste korektni, ima nas dosta sa vecim brojem ispita. I mi smo potpisali peticiju i strpljivo cekamo, verujuci pokretacima i advokatici. |
Odgovori
Gost |
#4108 Re: Re: Re:2014-03-30 13:24:00Nije mi zaista namera bila da odvajam "žito od kukolja" niti studente sa većim brojem ispita stavljam u nepovoljniji položaj u odnosu na druge jer je sve to relativno. Npr. neko je upisao 2004 i ostalo mu je sedam ispita, a neko 2000 i npr. tri. Ali ovaj drugi je za ta četiri manje imao čitave četiri godine više. Hoću upravo da kažem da se brojke kao brojke mogu sagledati na mnogo načina i da se treba boriti za fer tretman za sve po principu najslabije karike. Uzeti one koji su u najnepovoljnijem položaju, pa planirati prema njima, ostalima koliko god da pretekne biće im dobrodošlo (opet da ne bude zabune - da se da dovoljno vremena poslednjoj generaciji imajući u vidu dužinu trajanja studija i sve obaveze koje one nose, pa istom merom i ostalima koji mogu biti samo na dobitku time). Studentima kojima je ostao veći broj ispita eventualno se to može ponuditi kao opcija (ako neko smatra da bi se tako možda lakše pokrenuo, ima para i vremena da opet odsluša neke predmete, ispolaže ih parcijalno, šta ja znam), ali onima kojima to nikako ne odgovara pružiti mogućnost da završe kako su i započeli studije i da to bude ono obećanje kako se provlačilo kroz štampu da nijedan student neće biti oštećen. Pišem ovo jer mislim da forsirana opcija prelaska na Bolonju pod ovim uslovima većini neće učiniti nikakvo dobro i da to ne bude argument koji će neko potezati (nećemo vam poništavati položene ispite - mada mi ne ide u glavu kako je ikad iko i mogao o tome na taj način da razmišlja!, već vam velikodušno nudimo prelazak na Bolonju). U nekoliko navrata se javio dečko koji je objasnio da je po starom NPP upisao studije 2007. godine i da bi osam Bolonjcima zagarantovanih godina (koji mogu da se pozovu i na godinu mirovanja i još neke stvari za bonus rok) navršio tek iduće godine čime smatra da je oštećen i po zakonu koji važi po novom, a praktično je na silu retroaktivno primenjen na nas. No pošto se ne može svaki student od broja koji postoji razmatrati kao jedinka, niti se svakom fakultetu može dati drugi rok (a Bolonja nije svugde uvedena u isto vreme), jedino što se može uraditi jeste da se vidi ko su oni koji su u najnepovoljnijoj situaciji, pa kao što rekoh - razmeri prema njima, a ostalima radije dati više nego im zakinuti.
|
Gost |
#4111 Re: Re: Re:2014-03-30 15:36:55Tako je!!! |
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
Слобода за Андреjа Гњота!
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
7086 Kreirano: 2025-01-08
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
3118 Kreirano: 2025-01-03
Подршка запосленима у просвети
3702 Kreirano: 2024-12-30
Петиција за одржавање јануарског испитног рока на свим факултетима у Србији
1351 Kreirano: 2025-01-08
ГЛАС НАСТАВНИКА - ПОДРШКА СТУДЕНТИМА
709 Kreirano: 2025-01-13
NECU SINDIKAT HOCU FORUM PREDSKOLSKE/OSNOVNE/SREDNJE SKOLE
666 Kreirano: 2025-01-14
Pismo roditelja maturantkinja i maturanata Predsedniku Vlade Republike Srbije
330 Kreirano: 2025-01-13
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2953 Kreirano: 2024-12-05
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1231 Kreirano: 2025-01-02
PROSVETNI RADNICI SE PROTIVE ODLUCI "REPREZENTATIVNIH" SINDIKATA
262 Kreirano: 2025-01-15
Podrška studentima
3051 Kreirano: 2024-12-06
Zahtev za razoružanje Lojalista
4023 Kreirano: 2025-01-01
Marina Heroina grada Novog Sada
87 Kreirano: 2025-01-13
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
3612 Kreirano: 2024-12-26
Smena direktora Jovine gimnazije
1519 Kreirano: 2024-12-02
Zdravstveni radnici - podrška studentima i poziv zdravstvenim sindikatima na štrajk
1323 Kreirano: 2024-12-18
DA SE ČUJE GLAS PRAVNIKA
446 Kreirano: 2025-01-04
Markov i Mašanov zakon
4364 Kreirano: 2023-09-14
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7301 Kreirano: 2024-11-18
Termalna Banja u VRBASU
29 Kreirano: 2025-01-13