Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Majka TEREZA

#3457 PORUKA IZ BEOGRADA SVIM STUDENTIMA OD PRE 20 MINUTA

2014-02-07 15:58

POŠTO SAM ZAVRŠILA RAZGOVOR SA PROF.DR MARKOM ATLAGIĆEM PRE DVADESET MINUTA, IAKO SAM PRE 5 SATI IMALA KRIZU SVESTI I ZDRAVLJE MI JE VEOMA OZBILJNO NARUŠENO ZBOG PREOPTEREĆENOSTI I STRESOVA, PIŠEM VAM PORUKU PROFESORA I SAVET, KOJI BI TREBALO DA PRIHVATITE, U SUPROTNOM, UGROZIĆETE SVE DO SADA UČINJENO I IZAZVAĆETE KONTRAEFEKAT, A PROIZVOD TOGA ĆE NA KRAJU BITI PORAZ ZA SVE NAS.
Prvo, u svoje ime vas podsećam, da su svi nadležni kojima smo se obratili, a koji su članovi i funkcioneri SNS reagovali odmah , ma, ne odmah, nego ekspresno i nekoliko sati pre raspustanja NS RS, pa samim tim i svih njenih odbora izdejstvovali i sve učinili da se o našoj peticiji raspravlja i odlučuje, završivši se najpovoljnije po nas(VEOMA JE BITNO DA ZNATE DA NISAM ČLAN BILO KAKVE POLITIČKE STRANKE ILI ORGANIZACIJE, NITI ĆU TO BITI, MENE KAO ADVOKATA JE INTERESOVAO I DALJE ME INTERESUJE SAMO MOJ USPEH NA POSLOVNOM PLANU NA OSNOVU MOG ZNANJA, KAO I SREĆA I ZADOVOLJSTVO MOJIH KLIJENATA).Sve vam je to poznato i odmah ste o svemu tome obavešteni. Dalje, odmah sam vam objasnila koji je dalji put. Upravo to je profesor danas i rekao da vas podsetim: Peticija je prošla Odbor za obrazovanje... i pošto sada Vlada (tehnička) radi samo neophodne stvari, neće se pripremati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, već se čeka formiranje nove Vlade koja će to uraditi i onda to ide na skupštinsko glasanje (kada se formira i nova NS RS). Njegovo mišljenje je da će se sve to uraditi blagovremeno i u najkraćem mogućem roku, naravno i pozitivno po vas, izmenom i dopunom Zakona o visokom obrazovanju.Zato morate biti strpljivi i ne paničiti, jer vaše strahove ne možemo mi zaustaviti i nije mesto da to činite na peticiji, pošto ne pomažete nego stvarate-izazivate kontraefekat, na koji način možete razljutiti one koji su do sada imali razumevanje i pomogli, iskazujući nepoverenje i nerazumevanje. Profesor je pitao da li vi to želite da zbog svojih strahova, koji su sada neopravdani i neosnovani, posle svega učinjenog za nedelju dana od dobijanja peticije, želite da "izvršite pritisak na tehničku Vladu da nezakonito postupi i zbog vaših strahova uradi predlog zakona (moja primedba:koji svako od gradjanina, a posebno opozicija, mogu u bilo koje vreme da "obore" i ko će vam onda pomoći i zakonitim putem usvojiti zahteve iz peticije?)? Opet, "ni kriva ni dužna" ja se nadjoh u poziciji da mucam, da ne znam šta da odgovorim i da me bude sramota moje diplome i tolikog radnog iskustva, jer ja sve to odlično znam, ali zbog vas , vaših komentara i vaših strahova i dalje pravim "budalu" od sebe.
Nešto što smatram jako važnim je i činjenica da je prof.dr Marko Atlagić, što i sami možete proveriti, stavljen na listu kandidata za narodne poslanike ispred SNS pod red.br.17, što meni, a trebalo bi i vama, govori sve. Naime, neće valjda SNS na ovim izborima imati samo 16 narodnih poslanika, pa da ne prodje i naš profesor? Naravno, da je tako nešto nemoguće. Znači, naš profesor će u novoformiranoj NS RS sigurno biti narodni poslanik, a to znači da će nastaviti svoju nesebičnu borbu za reformu visokog obrazovanja i izmenu zakona po našoj peticiji, jer nemoguće je da sam sebe negira i osporava. Jedino mi možemo sebi da nanesemo štetu i ukoliko nastavite ovako da komentarišete i ponašate se, može nas on napustiti, što mu se neće moći zameriti.
ZAKLJUČAK:
Ukoliko se ne latite knjige i ne polažete ispite, ukoliko ne širite peticiju i povećavate broj potpisa, ukoliko ne uspevate da kontrolišete svoje neopravdane i neosnavane strahove da bi živeli u miru narednih dva meseca, ne budete strpljivi, ne prestanete da pokazujete nepoverenje, ZAISTA VAM NEĆE BITI POMOĆI, VAŠ "BROD" ĆE POČETI DA NAPUSTAJU SVI, PA I ONI KOJI SU URADILI I PO ZAKONU I U POLITIČKOM ŽIVOTU "NEMOGUĆU MISIJU".
OD DANAS I POSLE OVE PORUKE I MOG OBRAĆANJA JE SVE ISKLJUČIVO U VAŠIM RUKAMA, NE TRAŽITE OD MENE VIŠE NEMOGUĆE. JA ĆU BITI NA VEZI SA ONIMA KOJIMA VERUJEM, KOJI SU DO SADA POMAGALI I KOJI ĆE DO KRAJA ZAVRŠITI ONO ŠTO SU ZAPOČELI I OBEĆALI, A DA LI ĆETE O TOME BITI OBAVEŠTENI NAKON FORMIRANJA VLADE RS ZAVISI SAMO OD VAS.

Odgovori

Gost

#3460 Re: PORUKA IZ BEOGRADA SVIM STUDENTIMA OD PRE 20 MINUTA

2014-02-07 16:22:50

Gost

#3467 Re: PORUKA IZ BEOGRADA SVIM STUDENTIMA OD PRE 20 MINUTA

2014-02-07 17:10:04

#3457: Majka TEREZA - PORUKA IZ BEOGRADA SVIM STUDENTIMA OD PRE 20 MINUTA

Gospodjo Lidija, pre svega zelim da ozdravite, a posle toga i da Vam se zahvalim za pomoc i podrsku koju nam pruzate.

Pored toga molim sve kolege da ne nasedaju na provokacije, da budu smireni, da se ponasaju zrelo i budu dostojanstveni,

da ne panice, da ne ostavljaju ovde beskorisne komentare i naravno da uce.

pravna plavusa

#3491 Re: PORUKA IZ BEOGRADA SVIM STUDENTIMA OD PRE 20 MINUTA

2014-02-08 08:59:04

Gost

#3495 Re: PORUKA IZ BEOGRADA SVIM STUDENTIMA OD PRE 20 MINUTA

2014-02-08 13:40:13

#3457: Majka TEREZA - PORUKA IZ BEOGRADA SVIM STUDENTIMA OD PRE 20 MINUTA

Hvala Vam puno, sve smo razumeli. Ostaje nam samo ucenje,ucenje i ucenje. I sakupljanje potpisa u sto vecem broju.

Stop provocirajucim komentarima!!!

HVALA!!!

Gost

#3496 Re: PORUKA IZ BEOGRADA SVIM STUDENTIMA OD PRE 20 MINUTA

2014-02-08 13:52:57