Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

malena

2013-12-26 13:23

Molim MAJKU TEREZU za savet da li jedan
asistent ima po zakonu pravo da drzi 3 razlicita predmeta tj.kolokvijuma jer su nam oni uslov za usmene ispite a prolaznost je uzasna.Unapred HVALA

Odgovori

Majka TEREZA

#625 Re: Odgovor u "pokušaju"

2013-12-26 13:57:22

#623: malena -

malena,

Da bi dobila ispravan i tačan odgovor potrebne su mi dodatne informacije:

1. Koji je fakultet u pitanju,

2. Šta piše u statutu tog fakulteta ( zato i pitam o kom fakultetu je reč, možda imam njihov statut, ili ću probati preko interneta da pribavim),

3. Da li je NNS fakulteta doneo odluku u vezi sa njim za sva tri predmeta, jer je to samo u njihovoj nadležnosti?

Bez obzira na moj odgovor, ukoliko je to problem i za samo jednog studenta, možete ili lično ili vas više da podnesete pritužbu Ministarstvu prosvete, koje je nadležno da postupa po takvim pritužbama i da nakon izvršenog nadzora ili inspekcije dobijete pisani odgovor.

Druga mogućnost je da lično ili grupno podnesete predstavku-pritužbu Zaštitniku gradjana (morate da znate da on ne postupa po anonimnim prijavama) u Beogradu Saši Jankoviću i od njega ćete dobiti pisani odgovor, a u isto vreme, ukoliko otkrije nezakonitosti, on će doneti odluku kojom utvrdjuje nedostatke u radu-nezakonitosti i istom tom odlukom uputiće preporuku fakultetu šta je potrebno da urade kako bi otklonili to, sa rokom u kome ga moraju obavestiti da li su postupili po njegovoj preporuci.