Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Gost

2013-12-20 15:37

Nema se para to je ono glavno zbog čega studenti ne završavaju fakultet pogotovu oni koji dolaze iz unutrašnjosti,a iskreno najviše sam izgubila volju jer je sve korumpirano ideš tolike godine u školu da bi sedeo kući sa diplomom traže ti radni staž a odakle da ga napravim kad niko neće da me zaposli,zato i naši ljudi idu preko u inostranstvo tamo te ne sputavaju

Odgovori

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2013-12-21 15:16:10

Gost

#482 Re:

2013-12-21 15:31:49

#475: -

Potpuno tačno! Moja koleginica je morala da radi i da s budžeta, kao odličan student, pređe na samofinansirajuće jer samofinansirajući nisu toliko bili obavezni da redovno dolaze. Da nije radila, ne bi imala novca za život, ali ni za (samo)finansiranje studija koje bi joj bile besplatne da nije morala da radi! To je glavni apsurd ovde u Srbiji! Ne radiš - ne možeš da živiš, a kamoli da studiraš. Radiš - nemaš vremena za studije. Nekako je uspela da završi studije koje su se otegle, ali samo zato je uspela jer je studirala i živela u Beogradu, a posao joj je bio na desetak minuta od fakulteta. Moja situacija je slična, s tim što nije bilo prelaska na samofinansirajuće, ali nije bilo ni diplomiranja - živim u jednom mestu, povremeno radim u tom ili drugom mestu, a studiram u trećem. Trenutno ne radim i ne vidim kako mogu da rešim postojeće stanje osim da dobijem sedmicu na lotou. Studiranje na daljinu bi poprilično rešilo problem studentima koji su se našli u ovakvim problemima.