Bus Plus, život MINUS, stop validaciji mesečnih karata

Gost

/ #405

2012-07-27 10:38

Zanima me ko je osmislio i ko ima koristi od ovog maltretiranja gradjana! Sve je počelo vešću o velikim kaznama za ulaženje na pogrešna vrata. Kako su u gradu uopšte mogli da donesu takvu odluku je zapanjujuće, bez obzira što su je povukli. GSP-u bi trebalo da bude u interesu da što više ljudi kupuje pretplatne karte, a oni će ih kupovati ako im to pruža udobniju vožnju. Ja sam do ove godine kupovala mesečnu kartu, iako je nisam iskoristila u punom iznosu, zato što sam mogla odmah po ulasku da stanem tamo gde je najmanja gužva, eventualno da sednem. Sećam se da su neposredno po uvođenju ovog sistema rekli da je validiranje pretplatnih karata privremeno, radi njihove statistike. Tada se govorilo o efikasnom i savremenom kompjuterskom sistemu koji će nam omogućiti brže i udobnije korišćenje javnog prevoza. Zašto sada ne priznaju da se taj sistem pokazao kao potpuno neefikasan, ako nisu uspeli da kontrolišu naplatu u toku vožnje, kulturno (a lično sam bila svedok da kontrolori nikom nisu ni naplaćivali kazne, posebno u poslednje vreme). Vraćam se na početno pitanje. Kome odgovara da se ljudi maltretiraju i ponižavaju, a da se javni prevoz učini što sporijim i neudobnijim?