Bus Plus, život MINUS, stop validaciji mesečnih karata

Alisa

/ #337

2012-03-23 11:44

Imajući u vidu nezakonitost Pravilnika koji obavezuje na validiranje mesečnih unapred plaćenih karata za prevoz, mislim da bi bilo dobro da, bar mi koji smo potpisali peticiju, podnesemo zajedničku tužbu protiv Bus Plus sistema zbog neovlaštene obrade ličnih podataka. Pravne argumente imamo i ne smemo dozvoliti da sa nama i našim podacima manipuliše neodgovorna grupa idejnih tvoraca ovog sistema naplate karata.
U direkciji za javni prevoz kažu da imaju samo podatke o kojoj kategoriji putnika je reč: zaposleni, penzioneri, studenti itd, a da lične pdatke ima Bus Plus sistem. Utešno nema šta, da su naši lični podaci dati na raspolaganje privatnoj firmi.
Ja sam saglasna sa onima koji misle da se čekaju rezultati izbora, pa da se onda krene, ukoliko im dozvolimo (damo mandat), punom snagaom na implementaciju apsolutno neopravdanog i nepotrebnog "validiranja" personalizovanoih kartica, bolje reći obrade naših ličnih podataka, koji im za svrhu koju su naveli uopšte ne treba.
Mnogi na žalost ne kapiraju da od nas prave poslušno, strogo kontrolisano stado. Setite se samo kako su svi digli glas protiv čipovanih ličnih karata i izborili se za mogućnost da biramo hoćemo li lične karte sa ili bez čipa. Nije valjda da većina mislećih ljudi ne koristi gradski prevoz, pa ih prosto ovaj problem ne interesuje. U slučaju ličnih karata mogućnost kontrole i zloupotrebe je data državnim organima, a u slučaju "validiranja personalizovanih karata za prevoz" privatnoj firmi koja je odjednom nikla kao iz vode. STRAŠNO!!!