Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!

Gost

/ #694

2012-02-21 01:44

samo bih kao vet tehnicar postavio pitanje ko moze da podeli pse na opasne i bezopasne,na ujedljive ili neujedljive?ne postoje ujedljivi ili neujedljivi psi niti opasni i manje opasni,za sve to su krivi vlasnici koji ih uce da budu takvi,a pit je sto je i vuk bojovic sam jednom rekao najmirnija rasa za coveka!!!i da je najmanji broj napada na ljude bas od te rase(pitbull)
ovo je sramota za ovoliko neznanja u vladi i ovo sve bi se zvalo harac za vreme turaka,nemaju vise sta da naplacuju od naroda,jel je na ivici siromastva i umesto time da se pozabave bave se psima ,al kako kaze narodna poslovica "DAVLJENIK SE I ZA SLAMKU HVATA" pa sad uvode takse..
ako me ubede da ce moj pit bul da ujede coveka pre nego komsijin kane korso,sarplaninac,rotvajler,doberman i ostale rase da ne nabrajam platicu i vise od 30 000 din.
POSTOJE RASE KOJE SU PRAVLJENE ZA NAPAD I ODBRANU OD COVEKA A JOS IH ZARGONSKI NAZIVAJU I "SLUZBENI PSI"
NEMACKI OVCAR,ROTVAJLER,DOBERMAN I JOS PAR RASA KOJE CE BEZ PARDONA NAPASTI COVEKA!Ali kako da DRZAVA sama sebi naplati za te pse kad se koriste u VOJSCI I POLICIJI,paajmo po pit bullu
ako rotvajler ili neka druga "sluzbena rasa" napadne coveka onda je u novinama pit bul OD 40 KILE I VISE SMESNO,JOS I OVO DA DODAM ONOJ KUJI MILI SU NOGE ODSECENE TAMAN SAMO HIRUSKI PRECIZNO I POD SEDATIVIMA I OPIJUMOM,I OSTAVLJENA DA JE KAO NADJU DVE DEVOJKE I DA JE IZVUKU ,A DA ONA NEZACVILI (JEL JE BILA POD SEDATIVIMA I OPIJUMOM)TO JE MOGAO DA URADI SAMO VETERINAR HIRURG I TO JAKO DOBAR JEL BI U SVAKOM DRUGOM SLUCAJU KUJA ISKRVARILA ZA 5 MINUTA!SRAMOTA ZA VLAST KOJA PLASIRA TAKVE LAZNE PRICE!
CUDI ME DA NISU REKLI DA JOJ JE PIT BULL POJEO SVE 4 SAPE TO ME IZNENADILO JAKO!!

velika je steta sto ljudi nisu lepo informisani o ovoj rasi,nego su pogresno informisani da su to UBICE,OPASNI PSI i ostalo,A KAD BI SAMO ZNALI KAKVE SU ONI MAZE I LJUBITELJI COVEKA SVAKO BI IH DRZAO U DVORISTU