Peticija protiv dodjele nagrade za mir Mustafi Ceriću

Gost

/ #328 Re: Re:#276

2012-02-01 01:17

#295: - Re:#276 E , moj brate, brat si mi, Islam me tome naučio da smo braća. Svi ovi koje si pobrojao žive od Islama (i bogate se tako), a ja sam učio da se za Islam živi... Po tome se ti i ja razlikujemo. Žao mi je samo , gledajući sve ove komentare što vidim da nam nikad nama u Bosni i Hercegovini i na ovim prostorima neće svanuti, odavno se ovdje smrklo svima. Pitam se samo zar nije dosta mržnje i netrpeljivosti, al očito da nije. Poslanik s.a.v.s. nam je u amanet ostavio vjeru u Allaha, da je njegujemo i propovjedamo i da pozivamo druge da prihvate Islam, a kako to da radimo kad se međusobno gložemo. Zašto Islam izvorno ne njeguje posrednike i poglavare??? Samo da nebi došlo do ovoga oko čega se sad ovdje raspravljamo i srdimo jedni na druge. Nisam za poglavare uopšte, nisu nam potrebni, imamo vjeru, imamo Poslanika s.a.v.s. i njegove upute i hadise, imamo Kur'an ! Svaki od nas je ambasador Islama i pozivam sve da paze kako prezentiramo Islam, a po ovome što pročitah u ovim silnim komentarima... loša nam je prezentacija i većina nije u skladu sa Imanom.  Halali što se nadovezah za tvoj komentar...