Smrtna kazna za silovanje dece i žena

Gost

/ #358

2016-07-11 23:04

Cula sam putem medija u sred bijela dana na dnevnuku na tv prijemniku na nasem nacionalnom kanalu koji je sasvim slucajno usao u moj dom tuznu stravicnu vijest. Kao iz strasnih filmova koji postije ali niko ne zeli da zna za njih niti da ih gleda. Vijest koja se stvarno desila. Rekli su muskarac inicijala tih i tih (nisam zapamtila) 88 godiste je silovao djevojcicu i ubio, od 3 godine. Sveto dijete, sveto je dirnuo, silovao i ubio. Prva reakcija, a zatim shvatam da su mu rekli inicijale. Stite prava takvog zlocinca. Ko se usudio da tako opusteno saopsti takvu vijest, a kad je vec saopstena kako se moze ime kriti. 32 godine osoba ima odavno je punoljetna i zna sta radi. I sta se time postize saopstava se takva vijest bes ikakvog ustezanja bez obavijestavanja smrtne kazne i imena zlocinca. Ostavlja se  bolesnim umovima kojima je to uopste moglo pasti na pamet da cuju aha i to se radi pa odlezacu taj bolesni poriv, nista strasno. Svijet je u dubokoj krizi. Ali mislila sam da je svijet daleko od nas i da smo mi daleko od svijeta. Mislila sam "Da se kod nas ovakve stvari ne desavaju". A kada bi se desile da bi to bila duboka tragedija i zalost za cijelu naciju.
Ja se duboko saosjecam, djelicem samo u odnosu sa porodicu i bliznje a opet ogromnom tugom i zaljenjem zbog djevojcice i porodice. Zlocinac za stravican grijeh koji je pocinio trebao bi stravicno da plati.