Ukidanje slobodnog kretanja NATO trupa kroz Srbiju

onedux

/ #184

2016-02-14 23:57

Uvek sam podržavao Peticije,koliko god su već neko vreme samo simbolične. Možemo da potpisujemo koliko hoćemo kad nema pravno obavezujuću snagu. Treba da se napravi Građanska Inicijativa da se vrate poluge moći Građanima da direktno na čestim Referendumima koji ne bi uopšte koštali i Peticijama koje bi imale pravno obavezujuću snagu ,kao i Akcije ,Plebisciti i Inicijative jasno iskazivali stav populacije da li se slaže sa određenim potezima J.A. (javna administracija) ,a ne ovako ,da se mirimo sa time da su nam ta prava i moć oduzeti još 2002 godine kada je promenjen Izborni zakon i kada je promenjeno sve oko poluga kontrole i direktnog uticaja građana na štetne poteze J.A. To je suština svega,to treba da promenimo i ugledajmo se na Island više. Kakvi truli Izbori,kakva trula Predstavnička demokratija,samo direktno sve i da se odgovara krivično za sve propuste i laži i obmane. Toliko Veleizdaja nismo ni u najgorim košmarima mogli da sanjamo. A narod (raja) misli da će neko umesto njih samih da nešto promeni ,nema šanse ,dok sami ne ustanemo i istrajemo na ulici minimum celu godinu (365 dana) ,pa da se svaki dan pređe određena sfera u društvu i postave kompetentni,moralni,solidarni pojedinci sa visokom logikom na ta odlučujuća mesta,pa tek posle tih godinu dana ,da se vidi na čemu smo ,bez ikakvih kvazi Izbora... Evo da vidite kako je prošla nekada moja ranije Peticija,a danas se pokazuje koliko sam bio u pravu i koliko je ovaj Zakon produbio korupciju i još dodatno otežao ionako tešku situaciju u društvu. http://www.peticije24.com/stop_zakonu_o_javno-privatnom_partnerstvu