Zahtev za promenu odluke o matičnim područjima u opštini Negotin

Volim nasu Urovicu koliko i vi....

/ #64

2016-01-19 17:57

Zelim da pohvalim aktiviste iz Udruzenja koji su se aktivno zalozili za ovu Peticiju.

Mislim da je ovo veoma dobra stvar. Brzo i svako moze da prati sta se desava, nego putem spiskova i potpisivanja.

To mi je dalo ideju da vas zamolim, ako je moguce, da ubuduce kad treba o necemu da se nesto dogovori, diskusuje ili daje misljenje, da se slicno tome otvori Forum pri Udruzenju, gde bi svako mogao preko hendija ili preko kompjutera da daje svoje misljenje i da se izjasni sta i kako misli on povodom neceg o cemu treba da se odluci ili uradi u nasem selu.

I ovde ima dosta ljudi koji ne mogu da dodju na vase sastanke. Nije da neko nekoga mrzi, vec zbog posla, zdravstvenog stanja ili porodicne situacije. A svako bi zeleo da su cuje i njegov glas.

Citao sam kako u Svajcarskoj na drzavnom nivou, po njihovim opstinama i pokrajinama - takozvanim kantonima za svaki predlog ili promenu u zakonu, oglasava se glasanje ili izbori i ljudi glasaju putem kompjutera, listicima ili u malim mestima izlaze u centru grada pred zgradom opstine i masu zelenim ili crvenim zastavicama. Za ili protiv nekog predloga.