Zaustavite uništavanje Fakulteta tehničkih nauka #zaZoruFTN

Gost

/ #107 Re:

2015-09-30 12:15

#92: -  

Konačno pravi, ljudski komentar. Moram nešto napisati inicijatorima peticije pa vi obrišite ili štagod.

Pratim ovih par dana vesti o ovome na svim portalima i komentare/reakcije ljudi/botova, nebitno. Neverovatno mi je da ste propustili da napišete suštinu koja je dobrim delom opisana u komentaru #92. Ok, suština jeste da je mimo odluke Katedre, Departmana i NN veća (da li, to se nekako ne spominje), dakle kolektiva, dekan svojevoljno odlučio da ne produži ugovor jednoj profesorki i da su zbog toga Katedra i smerovi ugroženi. Jeste. Ali najvažnije je ko je ta profesorka. To se gotovo nigde ne spominje. Nigde se ne kaže da je ona fantastičan stručnjak, jedared laf i čovek, osoba koja provodi bez preterivanja 60+ radnih sati na Fakultetu, osoba koja je pomogla ljudski, privatno i profesionalno mnogim studentima i zaposlenima na FTN-u i ono što je još važnije za širu javnost: osoba čije su brojne ideje i projekti (poput pokretanja internet akademske mreže 90ih godina, rad na projektu elektronske uprave, projekta o digitalnom repozitorijumu disertacija i radova itd (ja sam se setio samo nekih za koje sam čuo kao student, vi ih znate sve)) što reče kolega gore, imale za direktnu posledicu procvat IT-a kod nas. Ne znaju to baš svi, a oni koji znaju su možda i zaboravili, nije ih zgoreg podsetiti.

Umesto toga ova priča je pretvorena:

1. u raspravu (za one koje ništa ne znaju o tome) da li prof treba da ide u penziju sa 66 ili ne. Kao da je u pitanju, bez uvrede, bilo ko, a ne ovakva jedna profesorka. Plus je nekako propušteno jasno da se kaže u inicijalnom saopštenju da ona ima pravo po Zakonu na produženje.

2. u raspravu (oni koji nešto kao znaju o FTN prilikama) Levi vs DMS

3. u raspravu Doros vs. Cosic, politicka prepucavanja itd.

Elem, priča je nekako izbanalizovana i nadam se da ćete uvažiti ovu dobronamernu sugestiju, naravno ako opet budete bili u prilici da u nekim čitanijim medijima obajvite saopštenje.

Sve najbolje