Da Ustavni sud RS usvoji Kristijanovu žalbu!

verbal

/ #959

2015-09-20 04:19

Pa ja ne mogu da vjerujem kad citam vase "razloge" zato mu treba dati sansu.

1. Ima zenu i (malo) dijete!

Pa to po vasoj logici znaci da ko god ima zenu i (malo) dijete bi trebao moci nekaznjeno dilati heroin i baviti se kriminalom

2. Treba mu dati sansu da pocne sa postenim zivotom.

Imao je on sansu da zapocne sa postenim i normalnim zivotom svaki put kad je pusten na slobodu, ali se svaki put iznova vracao kriminalu.

3. Nalezao se puno robije.

Pa sta, ako je. Sto je trazio to je i dobio. Don't do the crime if you can't do the time. Da je u USA vec nakon 3. presude bi bio na dozivotnoj, a ne u reality programu.

4. Dobar je covjek.

To je vrlo diskutabilno. Ja mislim da je to olos i manipulator. Al sve i da je najbolji covjek na svijetu to ga ne izdize iznad zakona. Bio ti najbolji ili najgori ima da lezis za pocinjeno (ne)djelo ako te se uhvati i dokaze. A njega su i uhvatili i dokazali mu, a na kraju je i sam priznao. To sto on prica da je namjestaljka, to moze macku o rep objesiti. Tako je govorio svaki put kad je pao. Uvijek kao nevin, a ovamo ne zatvara labrnju hvaleci se o svojim kriminalnim radnjama. Pa u to ni dijete u predskolskoj dobi ne bi povjerovalo.

Mogao bih ovako nabrajati do Bozica, ali i ovih nekoliko primjera dovoljno govori koliko vi koji ga podrzavate nemate nista u glavi i zasto ce sigurno odlezati ostatak kazne. I nek bude sretan sto su mu spustili sa 14 na 8 g, jer kao sto rekoh u USA bi odavno bio na dozivotnoj.