PRAVDA ZA ISTVANA FARKASA

farkas istvan

/ #7 2. deo komentara istvana

2014-10-29 12:07

Poštovana gospođo Jelpke, poštovani gospodine Mesoviću !

Javljam vam se sa molbom da mi omogućite redovni kontakt sa vama, i da razmotrite našu eventualnu moguću saradnju pri dokazivanju tvrdnje da Republika Srbija i druge države na Balkanu nisu „države sigurnog porekla“, povodom vaše izjave koju je preneo „Deutsche Welle“ da države na Balkanu nikako ne mogu biti „države sigurnog porekla“, i da je „samo postojanje odredbi o "državama sigurnog porekla" problem sam po sebi“, kako je sa punim pravom izjavio gospodin Mesović.

Ja sam Farkaš Ištvan, azilant iz Srbije od avgusta 2013., po nacionalnosti Rom, i jedan od žrtava diskriminacije, izopštavanja, napada, segregacije, generalizacije po više osnova – zbog nacionalnosti, veroispovesti, jezika koji govorim, mesta stanovanja, generacije kojoj pripadam, načina preživljavanja, ali prvenstveno zbog društvenog angažovanja i političkog opredelenja. Toj diskriminaciji, napadima, itd. sam bio izložen i od strane netrpeljivih gradjana Srbije, ali puno više i češće od strane institucija i organa sistema, bilo tako što sam doživeo neke protivzakonita dela koje su oni učinili protiv mojih prava i ličnog integriteta, bilo tako što nisu učinili ono što su obavezni da urade da bi zaštitili moja prava i lični integritet.