BEZ POLAGANJA MALE MATURE ZA OSMAKE 2014.

Isidora

/ #912 ODGOVORITE KO SE SA CIM SLAZE A SA CIM NE, ZANIMAJU ME VASA MISLJENJA

2014-05-19 20:19

Najvise mi na zivce idete vi koji hocete da se sprovede mala matura samo zato sto nista niste ucili kad ste trebali pa hocete da vas mala matura spasi, a sta nama koji smo ucili tokom skolovanja, nama nista? Niko vam nije kriv sto niste ucili na vreme.
A ako vec nece da ukinu, nesto moraju uraditi, NESTO, BILO STA
na primer, smanjiti kriterijum za upis u srednje skole ili da radimo test ali samo kao proveru znanja, bez bodovanja. Nesto, ne moze nista, imamo 7 predmeta + sve nam je nepoznato, a i ove katastrofe sto se desavaju nimalo ne pomazu, cak ni mi kojima domovi nisu unisteni, ni mi nismo u najboljem stanju, naravno nije nam isto kao i onim najugrozenijima, ne kazem to, nego i na nas se vrsi ogroman pritisak, pretezak je bio probni test, pogotovo matematika, ostalo je bilo osrednje. Ogroman je pritisak i nad nama, pogotovo nad jadnom evakuisanom decom. Da ne ispada da koristimo ovu situaciju, i da se ''spasavamo kroz tudju nesrecu'' to nije tacno, poptisi su skupljani i pre ovih prirodnih katastrofa, jer stvarno treba otkazati malu maturu, strasno je koliko tu ima gradiva a sve sto to gradivo radi je zbunjuje nas, nikakvo merilo znanja, samo ogroman stres. Takodje jedan od predloga je da ona ugrozena deca mogu upisati bilo koju zeljenu skolu, bez obzira na uspeh i prijemni, znace oni da izaberu, nece los djak izabrati jaku skolu, znace da nece moci da je zavrsi. A nama ostalima barem spustite kriterijume za upis!!!!!!