Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Majka Tereza

/ #4534 Re: apsolvent

2014-04-28 17:07

#4533: apsolvent - apsolvent

Dragi kolega,

Iako sam obećala da se neću više javljati do okončanja sastanka u Beogradu, nisam mogla da izdržim nakon vaše "ispovesti". Veoma i najiskrenije mi je žao zbog svega što ste doživeli i kroz šta prolazite sa svojom porodicom. Mogu Vam obećati dve stvari:

Prvo, kao što sam do sada sve činila i radila oko ove peticije nastaviću na isti način do kraja. Ne samo dok  se izborimo za izmenu zakona o neoročavanju studija ili produženju roka studiranja, već i nakon toga, kroz udruženje koje ćemo oformiti, da bismo na svakom fakultetu uspeli da rešavamo i pojedinačne probleme, kako bi bilo omogućeno i na delu okončanje studija, ne samo na papiru-kroz izmenu zakona;

Drugo, pošto pišete da ste iz unutrašnjosti, ukoliko ste negde na jugu Srbije, bliže Vranju, slobodno ostavite kontakt adresu i telefon kod pokretača ove peticije da bih mogla da Vam i konkretno pomognem, tako što mogu da Vam kroz zajedničko učenje i spremanje preostalih ispita olakšam da brže i jednostavnije iste naučite i položite i primila bih Vas kao advokatskog pripravnika odmah nakon diplomiranja, bez dana čekanja, što će Vam pomoći da za dve godine položite pravosudni ispit i nakon toga mnogo lakše nadjete posao ili krenete sami da se bavite advokaturom, ukoliko sebe "nadjete" u tom poslu.

NE GUBITE NADU, VERU I OPTIMIZAM I ZAPAMTITE DA U ŽIVOTU UVEK POSTOJI REŠENJE I IZLAZ SAMO OD NAS SAMIH ZAVISI DA LI SMO SPREMNI DA SE BORIMO I IZBORIMO.