Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

apsolvent

/ #4533 apsolvent

2014-04-28 16:45

Postovana gospodjo Lidija i postovane kilege,
Ja sam Pravni fakultet u Beogradu upisao 99. godine, celo vreme kao samofinansirajući student, plaćao ispite koje sam spremao kod kuće, nisam imao finansijske mogućnosti da stanujem u Beogradu jer sam iy unutračnjosti a privatni smečtaj je ya mene bio skup.Apsolvirao sam 2006/2007, a po mo starom statutu da bi se upisala naredna godina morali su biti poloćeni svi ispiti iy prethodne godine.Preostala su mi šest ispita iy četvrte godine, ali su me poyvali na odslušenje vojnog roka, jer nisam imao veyu da budem oslobodjen slušenja vojnog roka, dok su mnogi stariji od mene uy pomoč veya i uticajnih roditelja oslobodjeni vojske i ako su bili ydravi. Na šalost, u toku slušenja vojske, koja me je omela u učenju bio sam pod velikim stresom, dobio visoki pritisak te sam yapao u depresiju i yavrčio u bolnici ya mentalno ydravlje u Beogradu gde sam proveo petnaest dana a o tretmanu u toj ustanovi ne bih hteo da komentarišem, te sam na svoj yahtev iyašao iy bolnice i krenuo na kušno lešenje. Imao sam veliku podršku svoje porodice, te sam uspeo da pološim dva ispita i uyeo uverenje o VŠŠ. Na šalost 2012, godine došlo je do pojave simptoma, strahova, gubitka koncentracije, beyvoljnosti, gubitka volje, motivacije, crnih misli, pijem antidepresive i antipsihotike uy pomoč moje porodice koja strahovito pati yajedno samnom, a i saynanje da po vašećem yakonu moram da diplomiram ili ponovo upišem četvrtu godinu , da budem na predavanjima a ya to nemam finansijskih mogućnosti, jiš više utiše na moje stanje a šelja mi je da yavršim fakultet, jer su mi preostala još četiri ispita koji su dosta teški kod profesora kod kojih je prolašnost vrlo mala.Ya mene bi produšetak yavršetka studija do 2017/2018 bio šansa i motiv da okončam studije jer moja bolest yahteva duše vreme lešenja. Na šalost veliki sam emotivac ali sam rastao u poštenoj porodici gde se smatralo da svaki uspeh treba yasluyiti, treba ušiti jer je ynanje najbolje bogatstvo. Kad pogledam da su se diplome na Pravnim i drugim fakultetima kupovale ya debele pare, nije ni čudo kakvo nam je pravosudje, ydravstvo, obrayovanje i to je velii nedostatak u sistemu obrayovanja koji se svodi samo na teoriu a nigde prakse.