Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Nis

/ #3095 odg #3093

2014-02-04 19:49

U Nisu je posebno tesko i dugo se studira po mojoj proceni zbog nekoliko drustveno-ekonomskih i politickih faktora.Profesori su jako iskompleksirani i na studentima ispoljavaju svoje frustracije jer vlada provincijska atmosfera (pored korumpiranosti) u akademskoj eliti u Nisu.Profesori mahom nisu afirmisani i to je mozda glavna boljka, iako je po meni mnogo niskih profesora medju najvecim strucnjacima u zemlji. Postoji i snazna teznja da Nis bude najjaci Univerzitetski grad u Srbiji i da se parira Beogradu i njegovom centralizmu. Iz tog razloga se od Niskih studenata uvek trazi vise i teze je zavrsiti nego u Beogradu. Ovo pricam uopste i generalizujem problem ali tu je sustina.
Takodje moj je utisak da je organizacija na niskim fakultetima dosta losija nego na pr. u Beogradu i NS ali sve to vodi ka sirem problemu loseg stanja i statusa grada Nisa u drzavi Srbiji i u odnosu pre svega na Beograd.
Ima jos nekih faktora naravno moglo bi se dosta pisati ali problem je sire prirode(politicke) i jasno se preslikava na studente,obrazovanje i druge segmente zivota u Nisu.
Ovo je moj utisak mozda nisam sasvim u pravu...