Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Majka TEREZA

/ #3005 Re: Re: Odgovor postdiplomcima od adv.Lidije

2014-02-03 23:08

#3000: Konfuzna - Re: Odgovor postdiplomcima od adv.Lidije

Kod vas, od ranije, se ništa ne menja i sve je isto, tako da ne može biti nikakve konfuzije. To što sam napisala do sada, to je to i nema se šta ni oduzeti ni dodati.

Pojavio se je problem sa postdiplomcima od pre sat vremena i ja sam njima ponudila pomoć i dala savet kako mogu da pokušaju da ga reše, a da kroz rešavanje njihovog problema, ukoliko su zainteresovani, možete i vi da se "ubacite" i krene se sa dobijanjem još jedne bitke sa istim ciljem, ali mnogo većim efektom. Naime, gde sam ja u poslednjem komentaru napisala da se sve ono što je vezano za naš dosadašnji rad i uspeh dovodi u pitanje? Mi smo stigli do izrade predloga zakona i dostavljanja istog novoizabranoj skupštini. No, ukazuje se nova prilika, da pored postdiplomaca, svi zajedno, iniciramo postupak pred Ustvanim sudom (pročitajte pažljivo peticiju i obrazloženje iste) preko Zaštitnika gradjana, gde se ne zna ishod pred Ustavnim sudom, ali ako je student Marko Duilo iz Zagreba mogao zbog iste stvari da uspe u Hrvatskoj, zašto ne bismo i mi verovali da možemo da uspemo, na koji način možete imati dvostruku korist ili mnogo veću korist od odluke Ustavnog suda nego od onoga što je trenutno uradjeno i što nam je obećano. Kako ne možete shvatiti jedan vrlo razuman predlog i savet, a to je figurativno, držati vrapca u ruci i pokušati goluba uhvatiti? Da li će za sve vas biti bolje da studirate bez oročavanja (ukoliko Ustavni sud to odluči) ili sa produžetkom za 2 godine (što ste sada dobili, još da se dovrši formalno)? Zaista ponekad ne mogu da razumem kako i zašto od svega dobrog okrenete stvar naglavačke i unosite nemir i sebi i drugima?