Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Nikad ne odustaj

/ #1221 IGRA NERAVA

2014-01-17 17:29

Kakva glupost je to sa tzv. dodatnom nastavom. A tek "vise rokova" koji odavno KAO postoje na svim fakultetima. Oni mi NISTA ne znace jer NI OVE GODINE nisam uspeo da skupim novac za paprenu obnovu IV na Filoloskom (28.500!). Nisu problem nesposobnost ni neucenje nego NOVAC i VREME (zbog cega ta "dodatna nastava" predstavlja jos veci problem), a to je ministar namerno zaboravio cim ovako prica jer ocigledno hoce da "upeca" sto vise starih da predju na Bolonju (a ona KOSTA, sto njemu jos vise odgovara). Niti sam los student niti sam veciti, studiram krace od vecine i novih i starih, ali pravim ogromnu pauzu - da se ne opravdavam sad zasto (svako ima svoj "krst" i neverovatno su srecni oni koji mogu SAMO da studiraju). Ovo je klasicna igra nerava, osim sto ima dosta i one njihove cuvene neobavestenosti ili kupovanja vremena dok ne vide sta ce s peticijom ("pricaj bilo sta, samo da se nesto kaze"). Najgore od svega u citavoj situaciji, drzavi, sistemu itd. jeste sto skoro nista nije u skladu sa zakonom, nista se ne tumaci isto i nista ne moze da se planira.

Ako smo (prema njihovom tumacenju) vec prakticno izbrisani iz spiska studenata, onda nemamo sta da izgubimo. :) GLAVU GORE (i knjigu u sake), ne zivi se od izjave neobavestenog do izjave nesposobnog. Zivot je bas to izmedju. I na kraju se uvek nesto "izbunari", samo ako si uporan.