Peticija za ukidanje veronauke u skolama

Gost

/ #567

2013-08-27 18:06

Koliko ucenika poznaje gradonacelnika grada ili ko je sadasnji predsednik i koje su mu duznosti i zadaci? Gde mogu potraziti odgovore na pravna pitanja, npr. sa koliko godina mogu poceti raditi? Zasto i do koje visine deteta je neophodno imati decje sigurnosno sediste u kolima kao zastita deteta umesto samo jedne nocne molitve i nade da ce nam svakako u svemu Bog pomoci!? Zasto nema organizovane jevrejske, evangelisticke, muslimanske i druge veronauke (zasto ne i ateizam za decu nepoboznih roditelja) i jesu li ta deca manjega ranga u Srbiji i zbog toga kao ostatak pohadjaju gradjansko vaspitanje?Zasto moraju deca od malih nogu deliti ista misljenja, vrednosti  i uverenja sa roditeljima? Mislim da ima jos mnogo otvorenih pitanja koje bi trebalo u drustvu diskutovati, da bi se izbegle nedoumice i nesuglasice. Uvesti kulturu otvorenih i konstruktivnih diskusija u skolama je mnogo bitnije. Smeta mi sto deca na veronauci poslusno moraju slusati ono u sta po svaku cenu treba da veruju i uz to nemaju prava svoja misljenja ili vidjenja izneti i obrazloziti. Jednostavan odgovor tipa: "Jer je to po volji Bozjoj" mene ne cini boljim covekom i gradjaninom.