Hoćemo otvaranje Cetinjskog azila za napuštene životinje
Quoted post
Dogsfriend |
#12 #122012-02-20 15:29U potpunosti se slazem sa komentarom od 'JA'. Mora se! To je duznost svake opstine da obezbijedi. A mi kao gradjani moramo insistirati na sve nacine i udruziti snage radi dobrobita svih nas, pa i napustenih pasa. Cesto se i oni pokolju. Mi kao ljudi koliko toliko imamo svoj hleb, a oni? Kako bi bilo da smo mi ti koji nemaju hranu? Nismo svjesni sto bi tada bilo. Zato poludim kad ljudi kazu da je zivotinja kriva...cesto to cujem. Kako mogu? Uvijek su ljudi. Zato, da ne bi ispastali i strahovali da li ce nasi ljubimci, nasi dragi i drugi ljudi pa i mi sami biti zrtve njihove gladi, apelujmo! Cujem i komentare da se nema para.. Ha, pa valjda bismo svi doprinijeli tom iznosu. Sto mislite da se organizuju oni koji imaju tu opremu da naprave postere i polijepe ih sa porukom - Zelimo azil! Ili nesto tako. Ne smijemo odustati! Sve me strah da je to obecanje samo da nas umire.. Previse je pasa. Moraju se i oni zbrinuti, pa im tamo komotno mozemo nositi hranu bez straha, zar ne? Budimo humani. |
Odgovori
Mirjana A.R. |
#262012-02-21 00:30:05HVALA VAM SVIMA! U potpunosti se slažem u mišljenju sa ličnosti potpisanu sa ''JA''. Dalje... ''Dogstrieng'': BIĆE AZIL! Ja sam prošle god. pokrenula inicijativu, tako što sam prvo u ime moje NVO ''Fondacija Mirjana A.R.'' pribavila potpise od građana, peticiju sa 320 potpisa punoljetnih Cetinjana, a za podnošenje ovakvog zahtjeva opštini je bilo dovoljno i 300 potpisa. Tu peticiju, zajedno sa tekstom koji sam ispisala, predala sam u Skupštinu grada. Moram pohvaliti sekretara Sekretarijata za urbanizam i prostorno planiranje, g-dina Aleksića, koji odmah, ali baš odmah imao razumijevanja za ovu problematiku i čovjek je u roku od samo 2 dana dao PISMENU PODRŠKU INICIJATIVI, dakle, saglasnost, i rekao da podržava inicijativu te da će objekat za azil ucrtati u Prostorni plan grada čija je izrada upravo bila u toku. Dalje, predmet je razmatran na Skupštinu grada i u principu su bili raspoloženi za isto. To je bilo još u septembru prošle god. Onda smo čekali na odluku gradonačelnika, koji je TAKOĐE DAO SAGLASNOST ZA OTVARANJE CETINJSKOG AZILA! No, ta saglasnost je bila upravo par dana prije ovog snijega, tako da se nije imalo vremena oko toga više razgovarati, ali, vjerujem čim prođe gužva oko vremenskih padavina, da će Bože-zdravlja biti nastavljen razgovor na tu temu i konačno precizirano sve u vezi slobodnog prostora za azil (za sad je to pretpostavka da bude na Zagrablju, ali nije i konačno rješenje). Azil po Zakonu mora biti koji kilometar odaljen od grada, prostoru treba i voda i struja itd. tako da će sve te elemente ljudi iz opštine uzeti u obzir i donijeti najbolje rješenje. Vjerujem u to i unaprijed se radujem. Ova peticija na internetu nije pred našim Zakonom mjerodavna, ali sam smatrala da je ipak poželjna, kako bi pomogla u što većem broju pružanju podrške za tu ideju, u stvari za ne neophodnost. Osim toga, i oni iz opštine kad vide da je u što većem broju ideja podržana i na ovaj način, možda će se još prije odlučiti za rješavanje tog pitanja. Veliki pozdrav za sve učesnike diskusije ove peticije :) |
Gost |
#34 Re: #122012-02-22 00:56:07 |
Gost |
#35 Re: #122012-02-22 16:45:12NECEMO AZIL !!! |
Светосавски проглас за спас Косова и Метохије: Не ултиматуму – не капитулацији!
NO to violation of Serbia - НЕ цепању Србије
Peticija za otkazivanje koncerta Jelene Karleuše za doček Nove godine u Kragujevcu
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
Слобода за Андреjа Гњота!
PETICIJA ZA SKIDANJE JOVANE JEREMIC SA NACIONALNE FERKVENCIJE
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Peticija za očuvanje tradicionalnog grba fudbalskog kluba Dečić
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Podrška studentima! Ostavke čelnika UP!
6991 Kreirano: 2025-01-08
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
2909 Kreirano: 2025-01-03
Петиција за одржавање јануарског испитног рока на свим факултетима у Србији
1332 Kreirano: 2025-01-08
Подршка запосленима у просвети
3614 Kreirano: 2024-12-30
STOP UKIDANJU TROLEJBUSA I PRIVATIZACIJI GSP-a!
1199 Kreirano: 2025-01-02
ГЛАС НАСТАВНИКА - ПОДРШКА СТУДЕНТИМА
344 Kreirano: 2025-01-13
Podrška studentima
3034 Kreirano: 2024-12-06
Pismo roditelja maturantkinja i maturanata Predsedniku Vlade Republike Srbije
295 Kreirano: 2025-01-13
Zahtev za razoružanje Lojalista
4010 Kreirano: 2025-01-01
Иницијатива грађана да Прокупље добије професионално позориште
2836 Kreirano: 2024-12-05
Znanje i moral na prvom mestu. Podrška profesoru Vladimiru Dugaliću.
3600 Kreirano: 2024-12-26
Markov i Mašanov zakon
4360 Kreirano: 2023-09-14
DA SE ČUJE GLAS PRAVNIKA
441 Kreirano: 2025-01-04
Smena direktora Jovine gimnazije
1516 Kreirano: 2024-12-02
ПОЗИВ ПАТРИЈАРХУ И САБОРУ: ОЧУВАЈМО ВЕРУ!
658 Kreirano: 2024-12-25
Roditelji protiv ZDRAVITAS-a
7296 Kreirano: 2024-11-18
Петиција да се помире Нина Фимић и Урош Лазић
24 Kreirano: 2025-01-10
EKOF - Ispiti nisu u blokadi
25 Kreirano: 2024-12-23
Termalna Banja u VRBASU
22 Kreirano: 2025-01-13
Marina Heroina grada Novog Sada
15 Kreirano: 2025-01-13