Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Miki

#4617 Re: Re: Re:

2014-04-29 23:28

#4616: - Re: Re:

Evo kako: ja sam upisao fakultet 2003. Obnovio sam dve godine i samim tim nastavu odslusao sa upisnom generacijom 2005. Na mom fakultetu "Bolonja" je "krenula" 2006. godine. Da sam kojim slucajem obnovio tri godine, sacekao bih te prve "Bolonjce" i prihvatio njihova pravila. Dakle, ja sam studije odslusao sa poslednjom generacijom po starom programu. Ako je kod tebe Bolonja prihvacena jos 2005 to znaci da na kojoj god godini studija da si ti sada, pripadas Bolonjcima, jer je to jedini studijski program i za tebe ne bi trebalo da vaze ovi rokovi sto vaze za studente koji su sve predmete odslusali po starom sistemu, zakljucno sa generacijom koja je neposredno prethodila uvodjenju Bolonje. Drugim recima, kako mislis da odslusas preostale predmete ako ne sa Bolonjcima. Paralelni programi nigde ne postoje, valjda?

Odgovori

Gost

#4618 Re: Re: Re: Re:

2014-04-29 23:43:47

#4617: Miki - Re: Re: Re:

Pre uvodjenja Bolonje sam upisala fakutet, ali nakon uvodjenja Bolonje, u studentskoj sluzbi su mi rekli da necu stici da zavrsim do 30. septembra ove godine, iako sam sva predavanja odslusala. Jos jedan ispit mi je potreban da bih stekla status apsolventa a taj ispit me koci vec 3 godine. Pripadam zadnjoj generaciji studenata po starom programu i produzenje roka je moja jedina nada.

23

#4628 Re: Re: Re: Re:

2014-04-30 09:22:06

#4617: Miki - Re: Re: Re:

Grešiš. Ja sam sa ekonomskog i tamo postoje dve grupe studenata, bolonjci i stariji. Svi slušaju ista predavanja. Svi polažu na isti način i iz istih knjiga, ali kada se radi o diplomiranju stariji su stariji (upisani do 2005) i moraju diplomirati do septembra. A kad ih pitaš, šta ako ne stigneš do tog roka, kažu da će znati u septembru. Eto.