Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Majka Tereza

#4494 Re: Odgovor gostu 4483

2014-04-28 10:18

#4483: -

Zbog  napisanog pretpostavljam da niste student prava, zbog čega želim da Vas umirim.

Ministar Verbić ima "odrešene ruke" da sastavi svoj tim sa kojim će raditi u ministarstvu. Znači, izabraće svoje pomoćnike, zamenike, državne sekretare...

Ne može se "mešati" u rad najvišeg radnog i zakonodavnog tela u zemlji, koje ga je, na predlog predsednika Vlade, izabralo za ministra i kojem je odgovoran za svoj rad, a to je Narodna skupština RS. To znači da su odbori radna tela NS RS koja formira ta NS RS i nijedan ministar ili predsednik Vlade nemaju uticaja na te odluke i izbor članova bilo kog odbora.

Takođe, obrazovanje ne počinje da postoji i funkcioniše od momenta dolaska ministra na čelo tog resora, pa svi oni koji budu novoizabrani-novoimenovani ministri, ne mogu po zakonu ništiti bilo dobre bilo loše zakone i odluke prethodnika, već ih mogu samo menjati ili dopunjavati.

Naš Odbor za obrazovanje... još uvek nije zvanično formiran, već su samo predloženi kandidati no, to će uslediti vrlo brzo, kada će se znati i ko će biti predsednik tog odbora.

Odgovori

Gost

#4496 Re: Re: Odgovor gostu 4483

2014-04-28 10:22:25

#4494: Majka Tereza - Re: Odgovor gostu 4483

Najlepše hvala na javljanju!

Gost

#4500 Re: Re: Odgovor gostu 4483

2014-04-28 10:46:57

#4494: Majka Tereza - Re: Odgovor gostu 4483

U pravu ste :) nisam student prava, pa mi je u glavi konfuzija kad su u pitanju odbori, Vlada..sta i kako..

HVALA Vam neizmerno, umirili ste i mene a verujem i mnoogo drugih studenata. Hvala i na drugoj informaciji, to je zaista nesto sto nam daje snagu, Vi i pokretaci peticije na prvom mestu!

Huh, rasplakah se, mnogo teski dani,meseci iza mene/(nas svih), i privatno,zdravstveno :(  i zbog ovog produzenja roka, ali borim se...zajedno sa svima ovde naravno.

Veliki pozdrav i sve najlepse! :)