Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Gost

#3634 Taj Filozofski...

2014-02-12 20:30

Procitah ovu vest na sajtu ministarstva prosvete, i posto sam jedan od starih studenata Filozofog fakulteta, zanima me postiji li mogucnost da ukoliko se usvoji predlog Zakona i produzi rok, samo Filozofski fax bude u fazonu, okej mi necemo da produzavamo... Ili to nije izvodljivo, ako priduze svi, morace i oni? Moraju obi da ispravljaju krive drine stalno i da glume ludilo, kao jedini smo protiv...

Odgovori

Pravnikus

#3636 Re: Taj Filozofski...

2014-02-12 20:33:18

#3634: - Taj Filozofski...

Zakon važi za sve fakultete i ne može se izuzeti nijedan.

Kiko

#3638 Re: Taj Filozofski...

2014-02-12 20:34:06

#3634: - Taj Filozofski... postiji li mogucnost da ukoliko se usvoji predlog Zakona i produzi rok, samo Filozofski fax bude u fazonu, okej mi necemo da produzavamo...

Ne može to da se desi jer je u pitanju ZAKON koji svi MORAJU da poštuju. Ono što mogu da urade je da se zainate pa da maltretiraju ljude nebuloznim kriterijumima i sl, što ne bi bila nikakva novost.

Majka TEREZA

#3642 ODGOVOR GOSTU BR.3634.

2014-02-12 20:50:17

#3634: - Taj Filozofski...

Nemate nimalo razloga za brigu i uznemirenje. Bilo koji zakon, izmene ili dopune važe erga omnes (na sve-opštu populaciju, odnosno sve gradjane bez izuzetaka), tako da primena zakona ne zavisi ni od čije volje, pa ni volje dekana ili profesora Vašeg fakulteta, svidjalo se to njima ili ne. Moraće da ga primenjuju.

No, mogu da ga bojkotuju tako što će na razne načine vršiti mobing nad studentima, ali naša borba i akcija ne prestaje izglasavanjem izmena i dopuna, nego tada počinje. Pročitajte peticiju još jednom i podsetite se šta sledi nakon toga. Formiranjem udruženja za zaštitu studenata ja ostajem da štitim i poslednjeg studenta po starom planu i programu dok ne diplomirana i to pojedinačno na svakom fakultetu, a svi vi ćete kroz stalno doturanje informacija, podataka i dokaza ukazivati na kom fakultetu i koji profesori će biti sankcionisani i zašto će se tražiti odgovornost svih koji to zaslužuju.