Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Quoted post

Mladen

2013-12-19 17:53

Poznajem kolegu Kobilarova, nije on loš momak. I sam je ''stari'' student ili ''polubolonjac'', nisam siguran. Uostalom, potpisao je i ovu peticiju.

Meni se čini da njegova izjava nije čak ni nespretna, pošto svakako pominje dve teoretske mogućnosti - odlaganje roka i prelaznu varijantu. A pošto je jasno šta odlaganje roka znači, samo je, čini se, pojasnio i ovu drugu mogućnost.
Na kraju, svi znamo da su danas ''novinari'' prevalentniji od novinara, kao i da mediji (pored toga što bezdušno prepisuju jedni od drugih) vole mehanizme koji povećavaju zainteresovanost za njihov prilog/ članak itd. A to su uglavnom: nipodaštavanje, senzacionalizam, manipulacija činjenicama tj. ''doterivanje'', korišćenje aktiva (koji veštački stvara nameru, pripisuje krivicu, bar u umu konzumenta) umesto pasiva (koji je suzdržano stanje, ne osuđuje), objašnjava nam događaje kao maloj deci i tako u nedogled. Vrlo je verovatno da su izveštači ovo s namerom tako sročili. Pogledajte samo kako nisu naznačili sa kog je Aleksandar univerziteta - kao da postoji univerzalan, svetski, multiverzumski univerzitet. Amaterizam.

Sad, na stranu što mi ne želimo tu drugu teoretsku mogućnost. Potpisali smo peticiju za produženje roka, to je to.
Aleksandar je, koliko znam, učestvovao u borbi ''bolonjaca'' za njihov cilj od pre dva-tri meseca. Tako da sumnjam da bi sada svoje redove zeznuo...

Odgovori

Majka TEREZA

#450 LJUBAZAN SAVET

2013-12-19 18:26:37

#449: Mladen -

Posto ste se u svom komentaru postavili kao zaštitnik i advokat Kobilarova (takav utisak se sam nameće, ne mora čovek biti advokat) , najlepše Vas molim, da to činite na sudu, fakultetu, ulici i gde je tako nešto potrebno Kobilarovu, a ne preko našeg foruma, jer je toliko nepošteno i nekolegijalno protiv svih ostalih, da je svaki dalji komentar suvišan.

Na ovakav način, molim Vas, nemojte pomagati nama tako što ćete pravdati pojedinca na štetu "mase".