Protiv emitovanja serije "Ravna gora"

Antifasista

/ #82

2012-10-03 00:56

Ovaj video pod nazivom "Partizani i Ustase" je skolski primer propagande, konkretno, velikosrpske propagande. Kroz ceo film dominiraju tipicna velikosrpska nacionalisticka i sovinisticka retorika, kao i etiketiranja i selektivno iznosenje cinjenica koji uvek ide uz tu retoriku. Na takve stvari jednostavno nemam zivaca da trosim svoje vreme. Svakako da bih trebao prilicno da potrosim pomenuto vreme da bih podrobno analizirao sve brljotine kojima film obiluje.

Kada su u pitanju ove kopipejstovane(copy-paste) zrtve, uz to jos bez ikakvog propratnog objasnjenja ili bilo kakve argumentacije, kratko cu se zadrzati, opet jer ne zelim da trosim vreme na ovako jadne i pateticne postove. 'Ajd' ovako: 1) Kao sto rekoh, bilo kakva argumentacija je ovde izostala, tako da nikakva rasprava i ne moze da se odavde razvije. Umesto koherentne celine i argumenata koji govore u prilog vasim tvrdnjama, zapravo, cak su i same tvrdnje izostale, jedino sto radite to je da nesto nagovestavate, na nesto aludirate i nesto insinuirate. Tako nesto je na nivou treceg razreda osnovne skole; 2) Malo cemo da se igramo logike. Zamislimo da ste formulisali bilo kakve teze, koje bi sada trebalo da argumentovano zastupate. Pogledajmo onda logicke greske koje bi nuzno proizasle iz ovoga sto ste ovde naveli. Pre svega, "argumentum ad misericordiam", "argumentum ad autoritatem", zatim "argumentum ad hominem", "toto pro pars", njoj suprotna greska "pars pro toto" i svakako jedan ogroman "argumentum ad ignorantiam". Da objasnjavam sve ove greske, necu trositi vreme, tako da izvolite guglati. To sam zakljucio uzevsi u obzir rasprave koje sam vodio sa drugim fanovima cetnika koji su, kol'ko tol'ko znali da formulisu neke teze; 3) Sam izvor nije naveden, a i da je naveden, diskutabilan je kao i svaki drugi izvor; 4) Najzad nesto sto bi licilo na moje kontraargumente, kazem licilo, jer vase cak i ni na sta ne lici tako da se necu preterano maltretirati. i) Nije navedeno sta su ovi ljudi radili ranije, tacnije nesto vise o njihovim ulogama u ratu, tako da ostaje da nagadjamo; ii) iz ovog navedenog, da se zakljuciti da su to u najvecoj meri bili ljudi koji su, direktno ili indirektno saradjivali sa cetnicima, pa su samim tim i legitimna meta onih drugih. Neki od pomenutih su, a ovde to stoji cak saradjivali i sa Nedicevcima, koji su opet, saradjivali sa nacistima; iii) Medju navedenima, relativno je mali broj onih za koje mozemo nagadjati da su bili skroz cisti u svemu tome. Takve zlocine, rekao sam u proslom postu, osudjujem. Nazalost, vecina nije bila takva.

Za postenu, ljudsku raspravu sam uvek otvoren, a trolovanje vise necu tolerisati. Ubuduce cu komentare koji ne mogu da doprinesu razvitku kvalitetne rasprave, ili koji nisu jasno formulisani, jednostavno uklanjati. Smrt fasizmu!!!