Hoćemo otvaranje Cetinjskog azila za napuštene životinje

Dogsfriend

/ #30

2012-02-21 02:29

Nakon ove trke sa vremenom, kad bageri, kamioni i druga mehanizacija odmore, nastupamo mi sa zajednickim ciljem. Iako bi azil mozda bio na Zagrablju, hvala Bogu pa omladina ima svoja auta i nadam se , da ce tada poci i do tog mjesta dje azil bude. Sigurna sam da bi nam pet shop 'Ambroz ' izasao u susret sto se hrane tice , koji je pri tom uvijek spreman za saradnju. Tacno je da ovaj nacin mozda nije mjerodavan, ali ce biti efekta. Opet, mozda ce neko od nas sjutra zeljeti psa i moze sa radoscu otici do azila i izabrati, i tako uljepsati svoj i njegov zivot. Meni je stvarno krivo sto ih mediji na neki nacin diskriminisu i sto kategorizuju rase. Jedan od primjera je: pitbul napao covjeka, sav iskasapljen i sl...i to je udarna vijest....a kad to uradi pudla ili neka 'pitomija' rasa, na to se ne obraca paznja... Covjece, oni ih samo reklamiraju kad se desi neki kastig. Dosta je toga... Covjeku je jos od davnina pas bio prijatelj..to je i dan-danas... Vjerujte mi, nekad bih radije slusala Tv vijesti samo o psima, nego o skupstini i sl. Zasluzuju i ta neduzna bica paznju!