Peticija da poslanici u parlamentu primaju 115 dinara po satu

Gost

/ #250

2016-07-26 12:49

Znam da većina poslanika misli da su izuzetno sposobni i da žele svojim znanjem i veštinama da pomognu mada van parlamenta najčešće nemaju radno iskustvo ni radni staž. Kao intelektualac predlažem toj gospodi da pokrenu kao uspešni preduzetnici svoj "mali" biznis i primene celokupno svoje znanje i veštine kao self-employed. Mišljenja sam da mogu svoju viziju uspešno da šire i na ostale stanovnike kako da pokrenu svoj mali biznis kao preduzetnici. Znam da mnogi nezaposleni čekaju i dalje da im država pronađe posao kao da žive u vreme socijalističkog samoupravljanja (self-management) i postojanja društvenih preduzeća. Obrazovni sistem nije ni u osnovnoj ni u srednjoj, pa ako hoćete ni na fakultetu podsticao svoje učenike i studente da se navikavaju da rade i zarađuju. Preduzetništvo ni u osnovnoj školi kroz nijedan predmet, nije zastupljeno, a trebalo bi da nađe pravo mesto u predmetu tehničko - kroz konstruktorsko modelovanje sa preduzetništvom. Ni u srednjim školama Preduzetništvo nije zastupljeno, a ni na fakultetima! Veoma je važno da se izučava o preduzetništvu kao i o informatici, koja je delimično zastupljena u obrazovnom sistemu. Trebalo je, uvođenjem višepartijskog sistema i napuštanjem socijalističkog samoupravljanja, uključiti i uvesti preduzetništvo i u osnovne i u srednje škole, fakultete! Neophodno je da nam generacije učenika nauče još u osnovnoj školi, pomenuo sam već kroz tehničko da novac mora da se zaradi pokretanjem poslovne aktivnosti jer bez pokretanja svog sopstvenog biznisa nema opstanka celokupnoj srpskoj privredi koja se oslanja na preduzetnika. Svetska privreda je zasnovana na preduzetništvu...