POTPISI STUDENATA PO STAROM PROGRAMU KOJIMA JE POTREBNO PRODUŽENJE STUDIRANJA

Nikol

/ #515 Odlučivanje o peticiji

2016-01-23 16:58

Čitam onaj članak što je neko okačio na Vašoj stranici na FB. Nama odlučuju o studiranju ljudi koji su pokupovali diplome. A mi samo želimo regularno da završimo studije. Da smo imali moralne norme i para ko oni, i partijske veze, odavno bi diplomirali. Zar ne? Šta njih briga koliko ću ja da studiram? Što me niko ne pita kako živim i koje probleme imam. Zašto nisam završila fakultet a imam samo 2 ispita do kraja? Zato što je dozvoljeno da se neki profesori iživljavaju pa ispit padaš 20 puta. Zato što te život tera da radiš i na crno da bi preživeo, a ne sediš na poslu par sati već se raspadaš od posla puno radno vreme i više, za male pare. Čitamo po novinama da u inostranstvu ljudi završavaju fakultete u poznim godinama života i niko im to ne brani. A da! Program se kao promenio! Verujte mi da se na mom fakultetu ništa nije promenilo. Isti profesori, isto gradivo, samo su uveli bodove. I neke ispite podelili na pola a ja sam ih učila i polagala u celini. Nisam imala vremena da završim fakultet jer mi je život diktirao neke druge izazove. Sad želim da ga završim i posle 15 godina opet imam snage i volje. Treba to da nam cene a ne da nam onemogućavaju da završimo. I ne, nismo lenji mi stari studenti. Da sam lenja, ne bih dala 34 ispita.