POTPISI STUDENATA PO STAROM PROGRAMU KOJIMA JE POTREBNO PRODUŽENJE STUDIRANJA

Gost

/ #223

2015-12-22 12:42

Zaista ne znam koliko će da traje njihov bezobrazluk? Po kom Statutu je neko upisao po tom treba i da završava! Mi kao da stalno iznova moramo da dokazujemo svoja prava. Ne znam da li se sećate da je mladić u Hrvatskoj dobio spor protiv države upravo zbog uskraćivanja prava da završi po Statutu po kom je i upisao.

Ne znam koliko mogu da verujem našem Ustavnom sudu budući da se nije oglasio ni povodom smanjenja penzija koje su Ustavom zagarantovano stečeno pravo, ali u Strazburu verujem da bi moglo... ali koliko nas ima snage, vremena, novca da čeka da dokazuje očigledno: da se na nas odnosi ISKLJUČIVO Statut po kom smo upisali! Dakle podmetanje "njihove tolerantnosti" po pitanju našeg problema kao i poređenja sa bolonjcima je nepravedno, drsko, bezobrazno. Hipokrizija na svim nivoima. Oni su nama prošli put "omogućili" da do određenog datuma "pozavršavamo fakultete" pa oni su nama i otimali to pravo! I opet to hoće da čine.

Prošli put nas je ohrabrivala i nesebično nam pomagala gospođa Lidija Trajković i hvala joj na svemu. 

Ne dozvolimo da nam uskraćuju prava, ne odustajte, ne nasedajte na njihove provokacije koje će sigurno uslediti kako peticija bude odmicala, zastrašivanjem nameravaju da sprovedu svoju volju i prisile nas da odustanemo ili pređemo na bolonju. Do pobede, do završetka studija po Statutu po kom smo upisali!