Podrska Sasi Jankovicu

Gost

/ #122

2015-04-20 22:03

Ovu peticiju sam potpisala jer sam se godinama , dok sam zivela u Srbiji, borila sa drugima za demokratiju u njoj. Prava demokratija nije nikad dosla, ali je bilo nekih pomaka u pravom smeru.. Od kako su napredni radikali na vlasti, svakog dana nestaje po malo od demokratije i nesto vise od slobode. Oni su doneli govor mrznje, prostakluke i ogoljenu borbu za vlast, onih koji je u normalnim zemljama ne bi ni u najludjim snovima imali.
U svemu su neuspesni , samo u rusenju dobri. Polako se odomacuju neke recenice, kao:" sramota me je da kazem...", koja kao takva ne bi smela da se izgovori nigde osim u kafani ili na pijaci. Mozda jos na stadionu. A svakim danom njihove nekontrolisane vlasti , drzave ima sve manje. Ona se pretvara u sluskinju, u saucesnika necasnih rabota nesposobnih poltrona kojima je okruzen vrli AV. Ima mnogo toga, ali ono sto je meni vazno, vidim preuzeo je i Sasa Jankovic: Parada ponosa i Helikopter. Vazno je i ono sa "kradjom identiteta". Ali, to ili nije na redu ili ne spada u domen rada Zastitnika gradjana. Mada mislim da spada, i da se tolika histerija dize da ne bi i to pokrenuo. Sasu Jankovica vidim kao jedinog u toj zemlji koji radi svoj posao i to ga radi zapanjujuce dobro. Mislim da bih se razbolela, bas ozbiljno , kad bi njega skinuli. Drzim svima nama palceve za srecu.