BEZ POLAGANJA MALE MATURE ZA OSMAKE 2014.

Kiki :)

/ #1084 Molim vas da procitate moje misljenje u vezi svega ovoga.

2014-05-20 18:35

E ovako, osmi sam razred, i od kako je napraljena ova peticija redovno citam komentare i jasno mi je da svako ima svoje misljenje. Nemojte da mislite da ovo pisem i da ne zelim maturu jer nisam ucila a fazon hocu da upisem medicinsku koja je prilicno jaka skola, nisam od onih koji svaki dan sede za knjigomm po 10 sati i vezbaju za prijamni a nisam ni od onih koji ne pipaju nista, na probnom sam sve solidno uradila, ali svakako da imam stres i neku vrstu straha kao i 90% osoba moje generacije. No da se vratim na temu.. Nisu mi jasne osobe koje su pre 7 godina radile prijemni, koji su imali dva predmeta da polazu i sve im je bilo poznato, imali su dve zbirke zadataka cija su resenja naucili napamet i radili po tome, prikupili dosta bodova i upisali verovatno zeljene skole, dok je nama sasvim druga prica koju necu da ponavljam jer znate, ali ne, oni zele pravdu, ako su oni polagali moramo i mi bez obzira koliko je nama teze, pri tome nemaju ni malo saosecanja, kao da ne znaju sta se desava u ovoj drzavi, da deca nemaj krov nad glavom i ko zna koliko ce jos ostati u ovim prihvatilistima. Dovoljan stres sto imamo dosta i da ucimo pored prijemnog, pa prijemni koji je stvarno zastrasujuci, a da ne pricam o tome sto su mozda izgubili nekog drgog, kucu ili slicno. Sve te osobe koje ne mogu prvo da razumeju tudju patnju i bol, i koji ne mogu da se stave u nasu situaciju da ta misljenja koja pisu ovde zadrze za sebe. Hvala :)