Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

/ #4798

2014-05-03 14:29

Kolege nadam se da cemo po obavljenom razgovoru koji sledi sledece nedelje znati na cemu smo, videcemo stav ministra i ministarstva po nasem pitanju. Mislim da ce imati i dovoljno vremena da iscitaju nasu peticiju i da vide o cemu se radi. Pitanje je vrlo slozeno i kompleksno, nije ovo samo puko ko zavrsi do tad i tad zavrsio je i to je to , ovde su u pitanju sudbine i zivoti istih, koji su posteno dali ispite i stigli do zvanja apsolventa, mislim da su ovde velika vecina potpisnika apsolvenati, koji ovo drustvo ne kostaju nista, jer su odslusali predavanja i koji na fakultete odu da polazu ispite i to je sve, tako da trosak za drzavu nismo, uredno placamo obnovu i prijavu ispita. Takodje necu licitirati brojem ispita kako se to ovde inace cini meni je ostalo ovoliko ili onoliko, reci cu samo da je vecina od nas nadomak cilja, sto u prevodu znaci da nam je ostala 1/5 i manje od ukupnog broja ispita do kraja, sto u prevodu znaci 5-6, sto znaci ti ljudi ce diplomirati ako se produzi rok i do kraja ove kalendarske god uz srecu i zdravlje, a ovde se trazi produzenje od 2 god. sto znaci da bi vecina zavrsila znatno i pre tog roka tako da bi mi i na taj nacin rasteretili fakultete i to za krace vreme nego sto se misli. Jer ovde da ljudi nisu zainteresovani da privedu studije kraju ne bi bili na ovim stranicama nego bi bili na nekom drugom mestu. Nadam se da ce biti sluha za nas pogotovu sto imamo odluku odbora gde su svi prof. pogledali na problem prvo sa ljudske strane, a teko onda i strucne i naravno predlog izmene i dopune zakona, sa kojom su i svi rektori i prof. upoznati. Nase je da sacekamo jos malo i videcemo sledece nedelje ako bog da na cemu smo. Nadamo se uspehu, jer nit otimamo nesto, nit smo problematicni samo trazimo malo podrske pa da svi damo doprinos za ovu zemlju koja ne moze da se pohvali velikim brojem visokoskolaca, narocito ne onih sa drzavnim fakultetom .