Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Мајка Тереза

/ #4651 ЧУЈТЕ НАШ РАДИО!

2014-04-30 12:21

Прво, због празника и неких других обавеза, пре сат времена ми је јављено, састанак се помера за наредну недељу, термин ћемо накнадно добити.

Друго, веома сам тужна када неке колеге себи дозвољавају да на овакав начин и на овом јавном месту пишу, или боље речено, нападају новог министра, што нам може само нанети огромну штету, а не корист. Да о некоме, кога на сат времена визуелно и врло мало вербално гледате и слушате, пишете овакве коментаре-врло непријатне, увредљиве и непристојне, је за сваку осуду. Зато, МОЛИМ ВАС, СВОЈУ НЕГАТИВНУ ЕНЕРГИЈУ, ПЕСИМИЗАМ, БЕСПОМОЋНОСТ, НЕСТРПЉЕЊЕ... ПОКУШАЈТЕ ДА ИЗБАЦИТЕ У ТЕРЕТАНИ, КРОЗ НЕКИ ДРУГИ ФИЗИЧКИ РАД ИЛИ ШЕТАЊЕМ У ПРИРОДИ, НЕ НИКАКО ОВДЕ НА ОВОМ МЕСТУ, УНИШТИЋЕТЕ СВЕ ШТО СМО ДО САДА ПОСТИГЛИ.

Треће, молим организаторе петиције да сваки негативан коментар одмах бришу-уклањају без размишљања, јер се мора зауставити "суноврат", који је опет кренуо.

Четврто, у Црној Гори је на неколико дана пре истека рока за студирање њихова Скупштина изгласала измене закона и продужила рок,а да то ни сами студенти нису тражили, није било петиције и није било тензија, страхова, нестрпљења. Да ли Црна Гора више воли своје грађане-студенте? Да ли наша земља има нешто против вас, а посебно нови министар и на основу чега то закључујете?

Пето, човек је сам себи највећи непријатељ и ја сам свих ових месеци покушавала својим примером да вам укажем да нисте сами, да смо на добром путу, да се за све морамо изборити на цивилизован начин и онда када сматрамо да нас је неко повредио, заборавио или нанео некакву неправду. Но, јесмо ли се сви запитали да ли смо са своје стране учинили све и да ли чинимо све да променимо свој живот и положај на боље.За тако нешто је понекад потребно веома мало:да будемо самоуверени и започнемо сваки дан лепим и позитивним мислима; да будемо смели и храбри и кажемо својим професорима ја сам уложио/ла много труда и времена у спремању испита, мислим да знам за пролазну оцену и желим да ми поставите и додатна питања како бих вам то и показао/ла; да будемо неустрашиви и након неположеног испита поднесемо захтев декану факултета и тражимо полагање испита код другог испитивача или пред комисијом; да будемо покорни и признамо да нисмо у могућности да све разумемо и научимо, па тражимо консултације код испитивача или асистената; да признамо себи да не знамо да добро и корисно организујемо своје време у току дана и потражимо помоћ онога ко то зна; да будемо одлучни у томе да нас никаква препрека у животу не може зауставити до остварења сна-дипломирања и под условом да то не иде темпом којим бисмо желели и хтели...

И За крај, ако су се појавили људи који су све покренули, воде и желе да заврше до краја започето, будите фер и не одмажите им, јер они не траже никакву помоћ, осим да оставите своје податке. То, драга децо, не кошта ништа, не боли, не оптерећује вас, а може да вам промени живот, који је негде на тренутак застао-прикочио и мислили сте да даље не можете.

МОРАМ ВАС ЈОШ НЕШТО ПОДСЕТИТИ. НИСТЕ НИ СВЕСНИ СА КАКВИМ СЕ СВЕ ПРИВАТНИМ ПРОБЛЕМИМА-ДА НЕ КАЖЕМ СТРАХОТАМА, СВИХ ОВИХ МЕСЕЦИ, СРЕЋЕМО ОРГАНИЗАТОРИ И ЈА И КРОЗ ШТА СВЕ ПРОЛАЗИМО, АЛИ НИКАДА НИСТЕ ДОЖИВЕЛИ ДА ОД НАС ПРОЧИТАТЕ БИЛО КАКВУ ВЕСТ ИЛИ КОМЕНТАР ПУН ПЕСИМИЗМА, БЕЗВОЉНОСТИ, ОГОРЧЕНОСТИ, НЕСТРПЉЕЊА, ЦИНИЗМА, БАХАТОСТИ, УВРЕДА, ОМАЛОВАЖАВАЊА...КАД ВАМ ЈЕ ТЕШКО СЕТИТЕ СЕ ОВОГА И ЗБОГ СОЛИДАРНОСТИ ИЗБЕГНИТЕ КОМЕНТАРЕ ДОК НЕ ПРОЂЕ КРИЗА.