Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

U večenost

/ #4495

2014-04-28 10:20

Pre neki dan devojčica (uzrast osnovne škole) se hvali kako je majka drugaričina skinula fotografiju testa sa rešenjima zadataka kontrolnog zadatka sa FB-a i poslala MMS porukom ovoj. Dešava se u gradu vrlo bliskom sadašnjem ministru. Pođe još od osnovne škole, na inicijativu roditelja. Onda se završava tako što se bez imalo blama i ustezanja današnje generacije studenata (časti izuzecima) se na FB grupama (otvorenim štaviše) dogovaraju u vezi sa strategijama prepisivanja - ko će gde da sedi, koji deo knjige uči, kojim tempom će se testovi rotirati. Profesori to manje više znaju, neki dignu glas, ali se brzo ućute. Najagilniji u prepisivačni završe studije u roku i evo ih sad na doktorskim. Toliko o znanju, a toliko o ocenama. Ali ko je meni kriv što sam svaki ispit položila onako kako treba da se položi - marljivim radom i često uz pohvale (ovo bez ikakvog preterivanja). I ko mi je kriv što nisam od one sorte koja samo gazi napred, vidi sebe, drugima pomaže samo ako će joj se višestruko jvišestruko vratiti. U pravu ste, ne zaslužujem ja nikakvu šansu, čak ni manju od one koju su imali mnogi pre mene. Šta će mi diploma kad ne umem da se laktam, zidove ukrašavam drugim stvarima. Da sam bar nešto snalažljivija i jača završila bih do sada i dva fakulteta, a ne jedan zamalo. Baš zamalo. Srećno kolege...

Here's just my two cents.