Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

M

/ #4212 Borba nikada nije ni prestala

2014-04-04 23:38

Kolege, imamo i mi silne obaveze. I probleme sa zdravljem i koječim drugim, možda, a da vi to ni ne znate. Nismo vas napustili već smo se samo okrenuli onome što smo konstantno žrtvovali od kraja novembra do februara (pogotovo tu uključujući advokaticu Lidiju). Temeljnije ću vam odgovoriti drugom prilikom.

Forum će zaživeti uskoro, bilo je problema i sa tim.

Uzgred, da podsetim da je stavka koja se nas tiče i koja ide nama na ruku deo Predloga zakona o izmenama Zakona o visokom obrazovanju kojim je obuhvaćeno i nekoliko predloga koji se tiču ''bolonjaca''. U istom smo košu s njima. Iako ništa nije gotovo, za sada smo poprilično bezbedni, jer dok god smo ''na istom papiru'' s njima (a njima nesumnjivo žele da naprave određene ustupke i da uvedu izmene) dobro je!

Zamolio bih vas da prestanete s defetizmom. Da li vi shvatate da ima ljudi koji, i u slučaju da nas ostave na cedilu, jesu spremni za radikalizaciju?! Mislim na proteste, tužbe upućene državi i fakultetima, nastavak sveukupne borbe.
Mi smo ti ljudi. A druge često ne čujemo, samo zbog toga što su ih potisnuli kukači (barem u poslednje vreme). Shvatate li da moramo da pazimo i na utisak koji odajemo, sve ovo je javno?

U krajnjem slučaju, neka se i nastavi pesimizam. Nisam pročitao desetak prethodnih stranica i umoran sam i bezvoljan da to uradim. A vi znajte da to neće sprečiti da mi nastavimo da radimo ono što smo i do sada činili, uopšte nas ne dotiče. Silne stvari smo uradili u senci i mimo vašeg znanja do sada i samo ćemo nastaviti u tom stilu. Ali, zar ne vidite rezultate koje smo zavredili? Nema li ih?