Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

/ #2751

2014-01-31 19:53

Čitajući komentar na nekom sajtu gde je objavljena jedna od vesti o ovoj stvari neprijatno sam iznenadjena osudama i komentarom tipa :"Pa šta više hoće već im je produženo jednom, ti koji nisu mogli ranije da završe nisu ni za fakultet,kakvo je to znanje nemaju pojma više šta uče".
Elem, kao apsolvent radih u školi dosta vremena učeći decu fizici.Vremenom predjete na priču u kojoj je pored znanja fizike važan i pedagoški faktor podjednako(oš).Veliki broj dece ni u osmom razredu ne zna tablicu množenja!!! ili deljenje!!!-ali kolege matematičari i učiteljice samo slegnu ramenima.Niko to ne proverava ali roditelji kukaju na maturu.Dosta te dece je nastavilo da studira i završilo kojekakve škole.Sada su možda u strankama i koriste položaje da o nečemu pa možda i tudjem obrazovanju i odlučuju.Ja se vraćam na svoje preostale ispite i pokušavam da se vratim na nivo na kom sam bila da bih spremila te ispite koji su veoma ozbiljni(sadašnji studenti koje srećem na svom fakultetu/nisu od ovih malopre pomenutih/ su zaista za respekt i nije lako sa njima držati korak).I kažite Vi meni gospodo akademska da ja sad sve bacim i kažem dobro pa nema veze ...