Produzenje roka za zavrsetak studija po starom programu

Gost

/ #1445

2014-01-22 14:45

Potpisi idu svojim tempom, to je taj neki trend rasta, brze od ovog ne moze; ja stvarno ne znam kakav to student moze da ostane sve ovo vreme neobavesten i ne cuje za peticiju; ako neko nije u tolikoj meri u kontaktu sa faksom da do sada nije cuo za ovo, onda ne verujem da ga studije uopste vise i interesuju. Sa druge strane zna se sta je peticija, to je reprezentativni uzorak odredjene populacije, na jednog potpisanog neka dolazi jedan student koji nije stavio potpis iz nekog razloga, i to je to. Ne moze se ocekivati vise ni brze od ovog, a i broj potpisa vise nije presudan, to ce se nastaviti nekim svojim tempom i po nekim svojim zakonima po kojima informacije stizu do ljudi; nisam "informaticar", ali toliko mogu da shvatim. Broj vise nije presudan jer postoji kriticna masa, inace se o ovome ne bi vise ni polemisalo, inace bi to bio zanemarljiv broj studenata koji bi silom prilika bio prinuđen da pristane na ono sto mu se nudi. Sama cinjenica da postoji rasprava po ovom pitanju, u medijima i na mestima odlucivanja, znaci da postoji kriticna masa starih studenata i problem koji treba resiti; pa makar i samo jedan student ostao, ni njemu jednom jedinom prava ne mogu biti uskracena. I ne treba mi to da dokazujemo tako sto cemo stalno vrsiti presiju na ljude sa povecanjem broja potpisa; JOŠ, JOŠ I JOŠ; tako samo unosimo paniku i mislimo da prost broj (neko rece "lepa okrugla cifra") moze nesto da resi. Nije rec o ciframa nego o zivim ljudima; ti ljudi su uradili sta su mogli, obavestili koga su imali; pokretaci su isto tako dali sve od sebe; i besmisleno je vrsiti dalji pritisak jedni na druge. Zaplet je krenuo s ovom peticijom, kulminacija je dostignuta, sledi rasplet.