BEZ POLAGANJA MALE MATURE ZA OSMAKE 2014.

Quoted post

Nisi u pravu i ne, nisi u pravu

#303 Re: Matursko vece

2014-05-18 20:27

#298: Jesam li u pravu ili jesam li u pravu? - Matursko vece

Covece, ja bih se i odrekla mature, nista narocito. Ali sta je sa decom koja su potrosila 20 hiljada na odecu, sminku, obucu, frizuru? Ocete njima oduzeti to zadovoljstvo? Necete
Te pare ne da nisu dovoljne da se ista uradi, nego stvarno nisu dovoljne
A i zasto neku ne bi mogao pored te bedne 2 hiljade dinara da da jos za tu decu? Zasto mora da se  ukida ista?

Odgovori

Gost

#322 Re: Re: Matursko vece

2014-05-18 20:36:47

#303: Nisi u pravu i ne, nisi u pravu - Re: Matursko vece

Ja sam potrosila oko 150e za maturu i idalje sam spremna da je se odreknem jer te pare koje bi otisle za proslavu, bi otisle tamo gde je to stvarno potrebno. A ministar je rekao da NE VIDI RAZLOG ZASTO BI UKINUO MALU MATURU. Toliko o tome. Koga briga za nas koje poplava nije takla, moramo razmisljati koliko ima dece, ne samo u Obrenovcu, bilo bi super da je samo tu. Ovo je tuzno, nemaju ni svedocanstva, ni knjizice, ni knjige, njima da se skuce treba minimum mesec ipo dana, ko ce jos da razmislja o maloj maturi pored toliko muke?

Jesam u pravu.

#387 Re: Re: Matursko vece

2014-05-18 21:32:16

#303: Nisi u pravu i ne, nisi u pravu - Re: Matursko vece

Samo pomisli na onu decu koja su sve isplanirala, bila srecna zbog mature i zelela da odu na nju i proslave je kako treba. I sta su onda dobili? Pa sad cu da ti kazem sta su dobili. Dobili su kucu u vodi, pokvasene i unistene stvari, nezadovoljstvo, nervozu i brigu i sve sto oni ne treba da osecaju u svojim godinama! Kako bi njima bilo kada bi videli da druga deca slave i vesele se, a oni tuzni u nekim halama ne znaju sta da rade sa svojim zivotom i ne znaju prvenstveno sta da rade sami sa sobom?  Bilo bi nepravedno prema njima! 20 hiljada nije nista. Vise vredi sve ono sto su oni izgubili u jednom danu! Te pare bi zaista bile dovoljne kada bi vise njih ulozilo istu sumu ili cak manju ili vecu.

Sve sto hocu da kazem jeste da bi stvarno bilo nepravedno prema toj deci. I oni su osmaci, je l' tako? I oni zasluzuju da slave isto kao i svi ostali. Ali, posto nisu u mogucstvu, oni ne mogu. Jeste, treba misliti i na onu decu kojoj nije nista i koja mogu sebi da priuste sve za maturu, ali kakvi bismo mi bili ljudi kada ne bismo mislili i na one ostecene?

Eto ja sam osmakinja kojoj nije trenutno nista. Naglasavam trenutno, jer moze svake sekunde nesto da se dogodi. I ja takodje zelim da slavim maturu, ali jednostavno, takva sam osoba i zao me je kada vidim tuzna lica dece koja su toliko to zelela, a kasnije nisu dobila nista. Sve sto su dobila jeste jedno veliko razocaranje. Znam da bi tokom slavlja osecala grizu savesti, jer ja slavim, a oni placu. Iako ih ne znam, ipak su oni deca i svi zasluzuju isto.